-

Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Said Özkan ile birlikte daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve okul idarecileri katılım sağladı.

Temmuz ayında düzenlenen toplantıda bir araya gelen hayat boyu öğrenme komisyon üyeleriyle; ilçedeki hayat boyu öğrenme faaliyetlerini planlama, kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlama, hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarını tespit etme ve planlanan faaliyetleri ilçe düzeyinde yürütülmesini sağlama üzerine konular masaya yatırıldı ve Halk Eğitimi Merkezi’nin yürüttüğü faaliyetler değerlendirildi.

Toplantının başlangıcında söz alan Müdür Çetin Turhan, toplantının gündem maddelerini belirttikten sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Turhan’ın konuşmalarının ardından söz alan HEM Müdürü Said Özkan, “1 Ocak 2021 yılı itibariyle 85 kurs açtık ve kurslarımızda bin 336 kursiyerimiz eğitim aldı. Bu kurslarımız HEM binası, spor salonu, köyler ve mahallelerde açıldı” şeklinde konuştu.

BU YAZ KURSA GİTMEYEN KALMASIN

Çevre mahallelerde açılan kurslara de değinen Müdür Özkan, “Köy olarak bildiğimiz çevre mahallelerimizde ‘Kurslarımızla köylerdeyiz’ projesi kapsamında arıcılık, tarım ve hayvancılık alanlarına yönelik kurslar açtık. Ayrıca, bakanlığımızca başlatılan ‘Bu yaz kursa gitmeyen kalmasın’ projesi kapsamında yaz sezonunda da kurslar açılmaya devam edilecek” dedi.

“Halk Eğitim Merkezimizde tüm personel ve kursiyerlere yönelik olarak Afet Farkındalık Eğitimleri verildi” şeklinde belirten Said Özkan, “Bin 130 kişiye afet eğitimi verilerek bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Komisyon toplantımızda İlçemizde hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin tanıtılması, duyurulması, görsel ve yazılı medyayla ve basınla paylaşılarak topluma tanıtılmasının önemi vurgulandı” ifadelerini kullandı.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından yüzme kurlarının açılması için ticari olmayan ve kamuya ait yüzme havuzu ihtiyacının olduğuna da vurgu yapan Müdür Said Özkan, “Yeni dönemde de giyim, moda tasarım, el sanatları, dikiş ve nakış, dekoratif tekstil, filografi, deri, resim, rölyef kursları, bilgisayar işletmenliği, emlak danışmanlığı, genel muhasebe, Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Osmanlıca, okuma yazma kursları ve sınavları, kalorifer ateşçiliği, doğalgaz kalorifer kursu, arıcılık, tarım ve hayvancılık kursları, DYK üniversite hazırlık kursu, Hijyen kursları, Spor kursları, bağımlılıkla mücadele kursları, çocuk gelişimi eğitimi kursları, Kuran-ı Kerim elifba ve tecvit kursları, plates kursu, salgın dönemi kursları açılmasını öngörüyoruz” dedi.