-

2017-2018 eğitim-öğretim yılı “Geleceğin eğitimine katkı ödülleri” yarışmasında Türkiye birincisi seçilen Harezmi Eğitim Modeli’ni Sakarya’da ilk ve tek anaokulu, Karasu’da ise tek okul olma özelliğini taşıyan Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu hayata geçirmişti.

Ocak ayından itibaren bağlayan eğitim süresinin tamamlanmasıyla birlikte Zübeyde Hanım Anaokulu’nun bahçesinde Harezmi sergisi düzenlendi. Sergiye MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Şentürk, Şube Müdürü Özcan Erşen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sosyal Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Fatma Betül Gökhan, okul müdür ve müdür yardımcıları, çok sayıda veli ve öğrenci katılım sağladı.

Açılış kurdelesinin protokol tarafından kesildiği sergide katılımcılar, öğrenciler tarafından yapılan ürünler ve oyun alanları ilgiyle incelendi. “Zübeyde Hanım Anaokulu olarak Ocak ayından itibaren haftada bir gün ders dışı etkinlik olarak 19 öğrenci, 6 öğretmen ile başladık” diyen Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Eğitimde çocuklara günlük hayatta karşılaştıkları sorunlardan yola çıkarak ortak bir problem belirledik. Oylama sonucu, “Okul bahçemizi neden istediğimiz gibi kullanamıyoruz?” olarak karar verildi” ifadelerini kullandı.

BECERİ VE DUYGULARIN GELİŞMESİ AMAÇLANDI

Belirlenen problem doğrultusunda taş ve saksı boyama, tasarlama, kuş yemliği yapma, çiçek dikimi, bahçe gözlemi, bahçe oyun alanları ve duvar boyama gibi etkinliklerin yapıldığını da söyleyen Türkoğlu Kuba, “Bu etkinliklere zaman zaman aile katılımı da sağlandı. Bu eğitimle çocukların, problemleri fark etme ve problem çözme becerilerini geliştirilmesi, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme, sosyalleşmeleri, farklı düşüncelere saygı duyma, iş birliği gibi duyguların gelişmeleri amaçlandı” şeklinde konuştu.

Zübeyde Hanım Anaokulu, geçtiğimiz hafta İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Harezmi Şenliği’nde düzenlenen sergiye de katılım sağlamıştı.