2020 yılı Ocak ayından itibaren hepimize çok zorlu zamanlar yaşattı. Astrolojik göstergeler maalesef yılın son aylarında da sene başında olduğu gibi oldukça sert ve yıkıcı etkiler geleceğini söylüyor. Özellikle Kasım ayındaki tutulmalar Türkiye’nin sağlık evinde olacağı için salgın artışı olacağı ve dikkatli olmamız konusunda bizi uyarıyor.

Öncelikle normalde bir ay içinde bir dolunay ve bir yeniay olurken, Ekim ayında 2 dolunay 1 yeni ay var. Ekimin hemen başımdaki dolunay Koç burcunda gerçekleşiyor. Koç burcunda aynı zamanda Mars retrosu olduğu için dolunayın etkisini arttırıyor. Ego ve güç savaşları tetiklenecek. Devlet büyükleri anı çıkışları olacaktır.

Mars retrosu devam ediyor

Eylül ayında Koç burcunda başlayan Mars geri hareketi 14 Kasım’a kadar devam edecek. Mars yaşam gücümüz ve yaşam enerjimizdir. Hayatta mücadele ettiğimiz konuları gösterir. Geri harekette olduğunda sanki yaşam enerjimiz alinmiş gibi hissederiz. Arka planda kalmak isteriz.

Kendimizi hayatın içinde bir savaşçı gibi düşünürsek, uğruna savaşacak bir şey kalmamış gibi hissedebiliriz bu dönemde. Kılıçları indirdik, bir süre köşemize çekildik gibi düşünebiliriz. Öfkemizi içimize atarız. Ay boyunca Mars diğer gezegenlerle çok sert açılar içinde olacak ve öfkemizi ikiye katlayacak.

Bunun geçici bir etki olduğunu unutmayalım. En verimli şekilde geçirmek için içimize dönebiliriz. Yarım kalmış işlerimizi halledebiliriz. Sakin kalmaya çalışmak önemli olacaktır. Bir demlenme sürecidir. Burçlara göre etkilerini önceki yazılarımdan okuyabilirsiniz.

Merkür retrosu başlıyor

Mars geri hareketine bir de Merkür ekleniyor. Ekim ayı ortasından itibaren Akrep burcunda Merkür retrosu bizim aklımızı karıştıracak gibi. Özellikle Türkiye’nin çocuklarla ilgili alanında olduğu için eğitimle ilgili karmaşalar bizi bekliyor olabilir. Çocukların eğitimleriyle ilgili sıkıntılar, sorunlar ve gecikmeler yaşanabilir.

Çocuklar dışında Akrep bizim keyif aldığınız bir alan olduğu için tadımız kaçmış ve hayattan keyif alamıyor durumda hissedebiliriz. Ekim sonuna kadar küçük mutluluklar peşinde olalım. Yeni bir işe başlamayalım.

Merkür aklin kalitesini ve iletişimi gösterir. Ağzımızdan çıkana daha çok dikkat edelim. Marsın da etkisiyle kırıcı ve yıkıcı iletişim şeklimiz olabilir. Geri dönüşü olmayan sözler söyleyip pişman olmamak adına Ekim ayının çok zor olduğunu bilip sabırla bu dönemi atlatalım. Sevgiler…