KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu

Nevtan Angün’ün haberi  /  Fotoğraf ve kamera: Esra Angün

 



Erzurum Cağ Kebabı, Perşembe günü geniş katılımlı bir ötren ile Karasu’da hizmete girdi. İşletme sahipleri Metin Konak ve Muhammed Bor, Karasulu lezzet severlere iddialı bir çağrıda bulundu. Karasu’da tek olma özelliğine sahip cağ kebabının başka hiçbir yerde bulunamayacak lezzetini ilçeye getiren Konak ve Bor, “Bu lezzeti Karasu’da ve Sakarya’da hiçbir yerde bulamazsınız” dedi.

 

Nefis kuzu etinden ateşte çevrilerek hazırlanan Erzurum Cağ Kebabı’nın Karasu’daki tek adresi olan işletme, bir ilke daha imza atıyor. Kendi üretimleri olan nefis künefe ve katmer çeşitlerini, müşterisinin gözü önünde hazırlıyor. İşletme sahipleri, “Tatlılarımız hazır değil. Müşterinin gözü önünde eşsiz bir görsel şov ile hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ALTERNATİF LEZZETLER

 

Karasu Kocaali yolu (Ankara Caddesi) üzerinde Çağdaş mevkiinde hizmete giren Erzurum Cağ Kebabı işletmecileri Metin Konak ve Muhammed Bor, “Cağ kebabı özel bir yemektir. Her yerde bulunmaz ve her yerde de yenmez. Biz, babadan kalan mirasımızı sürdürüyoruz. Tüm kebap severleri bekliyoruz” dedi. Erzurum Cağ Kebabı, el yapımı künefe ve katmerin yanı sıra kadayıf dolması, nefis çorba çeşitleri, şiş çeşitleri, sac tava gibi alternatif lezzetler de sunuyor.

 

Perşembe günü gerçekleştirilen tören ile hizmete giren Erzurum Cağ Kebabı’nın açılış kurdelesini dualar eşliğinde işletme sahipleri Konak ve Bor ile AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Balcı, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve bazı muhtarlar birlikte kesti.

 

AÇILIŞA AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: