KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Mehmet Karakaş'ın haberi


 

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, yaptığı açıklamada, üretimin bu yıl oldukça verimli geçeceğini belirterek, yeni sezonda kestane balının oldukça bol göründüğünü söyledi. Ör, “Türkiye'de Koronavirüs’ün görülmesinin ardından, vatandaşlar alınan tüm önlemlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çeşitli besinler aramaya başladı” dedi. Ayrıca Ör, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen propolisin ve bal satışlarının da arttığına dikkat çekti.

 

Başkan Mustafa Ör, “Arıcılarımız Mayıs sonu Haziran başı itibariyle bal ormanlarına ve yayalara üretim için çıkar. Bu yıl ki ürünlerden arıcılarımızın memnun kalacaklarına inanıyoruz. Kestane balı bilindiği gibi doğal antibiyotik olarak tüketiliyor. Bu yıl bereketli bir yıl olacağa benziyor” diye konuştu.

 

Karasulu bal üreticisi Bahtiyar Kestane ise arkadaşlarıyla arılarını bal ormanlarına getirdiğini belirterek, “Bulunduğumuz mevki yeşillik olduğu için arılarımız da burada daha verimli bal yapıyor. Her çeşit çiçek var. Bu nedenle kaliteli kestane balı üretimi yapıyoruz. Bu sene çok verimli olacağa benziyor” şeklinde konuştu.

 

ÜRETİME AİT FOTOĞRAFLAR: