Karasu’nun ekonomisinin fındığa dayalı olduğu kanısının artık ikinci planda kaldığını ve Karasu’da direk ve dolaylı olarak ekonominin inşaat sektörüne bağlı olduğunu dile getiren Koray Emlak Gayrimenkul Danışmanlığı Ofisi sahibi Koray Çakan, “Karasu’da emlak sektörü, 15 Temmuz’un ekonomik dalgalanmasından olumsuz etkilenmeye devam ediyor. İnşaat sektörü bu dalgalanmadan ciddi anlamda etkilenmese de, emlak alım satım piyasasında hareketsizlik mevcut” şeklinde konuştu.

 

“Müteahhitin pazarlama tekniği ile satılan daireler, emlak sektöründe neredeyse yarı yarıya alıcı buluyor” diyen Çakan, “Yüksek fiyata daire alan vatandaş, darboğaza düşünce dairesini yarı fiyatına satmakta zorlanıyor. Arada neredeyse iki kat fark var. Geçen sene 250 bin liradan dükkanını satmayan kişi, bu yıl 200 bine alıcı bulamıyor. Vatandaş, 135 bine verdiği ilandaki daireyi 85 bine kadar indirdi” ifadelerini kullandı.

 

 

Ayrıca Karasu’da ‘komisyoncu’ diye tabir edilen kayıt dışı emlakçılık yapan şahıslara karşı menkul sahiplerinin dikkatli olmaları gerektiğini belirten Koray Çakan, “Bu işi dükkan tutmadan, vergi vermeden, kaydı olmadan yapan ‘seyyar emlakçılar’ mevcut. Bir site açıyor ya da büyük ilan sitelerine ilan koyarak komisyon alıyor. Kiralık daireyi alıp günlük kiralayan ve ahlak dışı amaçlı kullanan şahıslar bile var. Bu konuda şikayetler alıyoruz. Bu kişilere karşı da dikkatli olunmalı. Karasu’da bu sektörü olumsuz imaja sürükleyen bu kişilere prim verilmemeli” diyerek sözlerini tamamladı.