-

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, genel müdürleriyle Denizli’ye gelen Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un Denizli iş ve ekonomi dünyasıyla yaptığı toplantıya katıldı. Başkan Erdoğan, toplantıda şehrin ve yatırımcıların ilk sıralarda yer alan beklentilerini dile getirdi.

Tüm sektörlerin genel sorunları ile taleplerini ve finansmana erişimle ilgili beklentilerini belirlemeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Erdoğan, Karasu Limanı’nı işaret ederek şunları söyledi:

TEK ALTERNATİF KARASU

“Ulaşım, iş dünyamız için hayati önem taşıyor. İhracatın artmasıyla ortaya çıkan yoğunluktan, sınır kapılarındaki bekleme süreleri kat kat arttı ve süre 3-4 güne kadar çıktı. Bu da termin sürelerini uzattı; maliyetimizi artırdı.

Çalışanlarımızın psikolojisini bile bozuyor. Yoğunluğun gittikçe artacağının öngörülmesinden dolayı, ivedilikle alternatif kapıların ve yolların devreye sokulması gerekmektedir. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırabilmek için bir önerimiz var. Daha önce de uygulanan Sakarya’nın Karasu ilçesi ile Köstence arasındaki Ro-Ro seferleri acilen yeniden başlatılmalı.

Böyle bir düzenleme, Kapıkule’deki yoğunluğun aşılmasına çözüm olacak ve beklemeyi ortadan kaldıracaktır. Bu sorun Hamzabeyli, İpsala, Sarp ve Habur Sınır Kapıları gibi tüm sınırlarımızda yaşanmaktadır. Buralarda da acilen gerekli tedbirler alınmalıdır”