KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Ziraat Odası Karasu Yönetim Kurulu Başkanı Selami Arık, fındık satımı hususunda fındık üreticilerinin dikkat etmesi gereken hususları dile getirerek üreticilere uyarıda bulundu. Arık, ihtiyaç dışında satılan veya emanete verilen fındığın fiyatın yükselmesine engel olacağını vurguladı.

 

Fındık hasadının başladığı şu günlerde bir yılınızı harcayarak emek ve alın teri döktüğünüz, kapınıza, harmanınıza getirmiş olduğunuz fındığımıza sahip çıkalım” diyerek sözlerine başlayan Başkan Arık, “Merdiven altı alım yapan, tanımadığınız, emin olmadığınız alıcılara ürünümüzü, vermeyelim” ifadelerini kullandı.

 

Pazara erken indirmeyin

 

Üreticilere, piyasaya az fındık indirmelerini ve kesinlikle emanete ürün vermemelerini rica eden Selami Arık, “Bu yıl da fındık fiyatını üreticinin tavrı belirleyecek. Üreticimiz ihtiyacı olduğu kadar fındığı pazara indirmeli ve emanete ürün vermemeli. Eğer piyasaya az miktarda fındık inerse ürünleri daha da değerlenecek ve kazanan çiftçimiz olacak” şeklinde konuştu.

 

Emanete bırakılan fındığın erken satılmış fındık olduğunun altını çizen Başkan Arık, “Üreticimiz fındığı pazara erken indirmemeli. Pazarda fındık çok olursa ederi düşer. Bu, biraz da arz - talep dengesi. Bilinçli üretici olmakta yarar var. Elimizdeki fındığı bekleterek, araştırdıktan sonra pazara indirmeliyiz” sözlerine yer verdi.