-

Karasu Halk Pazarı’nın tam kapanma süresince kurulmayacağının duyurulmasının ardından İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle Cumartesi günü kurulmasına izin verildi. 8 Mayıs Cumartesi günü sadece sebze, meyve ve fide satışı yapılması şartıyla kısıtlı olarak açılan halk pazarına ilgi de yoğun oldu.

Bayramın üçüncü günü olan 15 Mayıs Cumartesi günü de kurulacağı belirtilen Karasu Halk Pazarı’nı Cumartesi günü ziyaret eden Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol ve Belediye Meclis Üyeleri, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu, Kadir gecelerini tebrik etti.

PAZAR ESNAFI ZİYARET EDİLDİ

Cumartesi günü pazarın kurulmasını isabetli bir karar olarak nitelendiren Kaymakam Helvacı, “Saat 10:00 ile 17:00 arası halk pazarımız vatandaşlara hizmet verdi. Saat konusunda taviz verilmeden halk alışverişini yapabilecek. Biz de esnafımızı ziyaret ederek, şikayetlerinin olup olmadığına kulak verdik” dedi.

Belediye Başkanı İshak Sarı da Karasu Halk Pazarı’nın tüm kurallara uygun olarak hizmet verdiğini ve herhangi bir sorunun bulunmadığını belirtti. Pazar esnafı ise Cumartesi günü kurulması yönünde farklı görüşler ortaya koydu. Esnafın genel olarak pazarın kurulmasından memnun olduğu dikkat çekti.

“UYGULAMA DOĞRU DEĞİL”

Pazar esnaflarından İsmail Zengin, “Her ilçenin pazar kurulma günü farklı. Her yerde aynı gün Pazar kurulmaz. Aynı pazarcılar, farklı ilçelere gidiyor. Şimdi bir yeri tercih etmek zorunda kalıyoruz. Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Bir günde malımı sattım, satamadığımı ne yapacağım, dereye mi atacağım?” dedi.

Semt pazarlarının haftada birkaç gün açık olması gerektiğini söyleyen Şükrü Acar, “Halk pazarlarının açık olması, marketlerdeki yığılmaların önüne geçer. Açık alan olması da pandemiye zarar vermez. Pazar yerleri daha az riskli” dedi.

Diğer taraftan, Karasu Halk Pazarı’na çıkan tüm sokak ve caddelerin de emniyet bantları ile kapatılarak araç girişine izin verilmeyerek Pazar yerine sadece yaya olarak ulaşıma izin verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

KARASU HALK PAZARI, CUMARTESİ GÜNÜ KURULDU (izle):