-

Esra Angün'ün ÖZEL HABERİ

...

KARADENİZ'İN İKİNCİ BÜYÜK LİMANI: KARASU LİMANI (izle):

...

Karasu Limanı’nda 2017 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden Ro-Ro seferlerinin sayısı 400’e ulaştı. Bu seferler ile yaklaşık 60 bin Ro-Ro taşımacılığı da gerçekleştirilmiş oldu. Haftada iki sefer olmak üzere Ukrayna’nın Çornomorsk Limanı’na sefer düzenlenmeye başladığını belirten IC İÇTAŞ Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş Liman Müdürü Gökçen Erdem “Bugüne kadar devam etmekte. Her geçen yıl artan taleple birlikte haftalık sefer sayısını altıya çıkarttık. 2021 yılın sonuna doğru da haftalık sefer sayısını sekize çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Şu an için sadece Ukrayna seferlerimiz devam ediyor. Karşı liman kaynaklı nedenlerden ötürü Romanya’nın Köstence Limanı’na başlattığımız seferler ara vermek zorunda kaldık” diyerek sözlerini sürdüren Erdem, “Yakın planlarımız içerisinde bu seferlerin yeniden başlaması var. Bu hatla beraber de Karasu’dan Avrupa’ya yeniden bir lojistik hat oluşturmak isteğindeyiz” ifadelerini kullandı.

KISA SÜREDE İKİNCİ SIRAYA GELDİ

Gökçen Erdem, “Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin en batısında yer alan bir liman olan Karasu Limanı, Marmara Bölgesi’ne de en yakın liman olma özelliğiyle avantajlı bir konuma sahip. Karadeniz’de bulunan ve Karadeniz ülkelerine transfer yapan limanlar ile kıyasladığımızda Ro-Ro seferi, kargo seferleri, proje taşımacılığı ile Trabzon, Samsun ve Zonguldak limanlarına göre Samsun’dan sonra ticaret hacmi en büyük ikinci liman konumunda. Dört buçuk yıllık genç bir liman olmamıza rağmen bu seviyeye ulaşmak büyük bir başarı” diye konuştu.

KARASU’YA KATKISI BÜYÜK

Karasu Limanı’nda hizmet veren şirketi Karasu’da açtıklarına dikkat çeken Gökçen Erdem, “Limanın Karasu’ya en büyük katkısı, vergimizi ilçeye ödüyoruz ve ilçemizin vergi dilimindeki payını arttırıyoruz. Ro-Ro seferleriyle gelen şoför ve turistler de Karasu’ya nakdi destek sağlıyor. 100 araçlık bir kooperatif oluştu, bu da Karasu’ya katkı sağlamakta” diye konuştu.

Liman’ın Sakarya’ya ve bölgeye de katkılarının azımsanmayacak boyutta olduğunu belirten Erdem, “Limanlar, bölgenin dünyaya açılan ticaret kapısıdır. Liman kentlerinde sanayi yatırımı da fazla olur. Karasu Limanı, bölgenin sanayiciler tarafından tercih etmesine de sebep olmakta” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYE 100 MİLYON DOLAR KATKI

Karasu Limanı’nın Türkiye ekonomisine de katkısının büyük olduğunu dile getiren IC İÇTAŞ Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş Liman Müdürü Gökçen Erdem, “Limanımız, navlun ve fiyat avantajından dolayı ülkemize ciddi boyutta döviz girdisi sağlıyor. İlk yıl 10 bin olan Ro-Ro taşıması 40 bine yaklaştı. Genel kargo taşımacılığı da 400 bin civarında. Karasu Limanı’ndan 1 buçuk milyon transfer limitine ulaşarak ülke ekonomisine 100 milyon dolar katkı sağlamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.