Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapımı üstlenilen firmaların açıklandığı yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yerli otomobilin 2023 hedefleri için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken İspiroğlu, “Türkiye’de otomobil üretebilecek ve dünya devleriyle yarışabilecek potansiyel hep vardı. Ancak söz sahibi bir ülke olamazsanız bırakın otomobili iğne bile üretemezsiniz. Cumhurbaşkanımız önderliğindeki AK Parti kadrolarının yaptığı çalışmalarla bugün dünyada söz sahibi bir Türkiye var. 2023 hedeflerine kendinden emin bir şekilde yürüyen devletimiz yerli otomobil ile en net adımlardan birini atacaktır” dedi.

 

YERLİ OTO, KARASU'YA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI: Haberi okumak için tıklayın

 

“Hayırlı Olsun”

 

Erdoğan’ın isimlerini açıkladığı üretici firmaları da değerlendiren Başkan İspiroğlu, “Ülkemizin gözbebeği olacak yerli otomobille ilgili çalışmalarda devletimizi en çok yoran konuların başında yatırım yapacak babayiğitleri bulmak oldu. Ancak gelinen noktada Türkiye’nin en büyük şirketlerinin bir araya gelerek önemli bir konsorsiyum oluşturduğunu görüyoruz. Yerli otomobilin hem bu konsorsiyumu oluşturan 5 şirkete hem de memleketimize büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

“Daha Avantajlı Bir İlçe Yok”

 

Yerli otomobil üretim fabrikası için Türkiye’de en uygun yerin Karasu olduğunu belirten Mehmet İspiroğlu, “İlçemiz giderek gelişen ve göç alan bir ilçe haline geliyor. Turizmin yanı sıra sanayi ilçesi olmaya adım adım ilerliyoruz. Yerli otomobilin ortaklarından olan BMC şirketinin ilçemize fabrika kuruyor olması da bunun en net kanıtıdır. Yerli otomobil için Karasu’dan daha avantajlı bir ilçe olduğunu sanmıyorum. Kara yolu ulaşımında üçüncü köprüye bağlanacak otoyol ilçemizden geçecek. Deniz yolu ulaşımında ise yine avantajımız yüksek. Geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Karasu Limanı ile yerli otomobilimizi hem yurt içine hem de dünyaya ihraç edebiliriz. Merkezden ilçemize yapılması planlana raylı sistem ile tren yolu eksiğimiz de tamamlanmış olacak. Daha önce arazi incelemesi de yapılmış ve ilçemizde fabrikaya uygun arazilerin olduğu da görülmüştü. Karasu yerli otomobile her yönüyle hazırdır” ifadelerini kullandı.

 

YERLİ OTO, KARASU'YA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI: Haberi okumak için tıklayın