-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

2020 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarına ait süt desteklemesi ödendi. Üç aylık dönem içerisinde Karasu’da 830 üreticiye 2 bin 245 ton süt için toplam 707 bin lira destekleme ödemesi yapıldı.

BEŞ KURUŞ FARK

Desteklemelerin örgütlü sütler için 40 kuruş, soğuk sütler için 35 kuruş şeklinde ödendiğini belirten Karasu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Civelek, “Geçen yıl, birliğimiz alanına dahil olan Hendek ilçemizden de 5 üreticimiz bu dönemde 16 ton sütü için 4 bin 400 lira süt desteklemesi aldı” diye konuştu.

Üreticinin 2020 yılı Aralık ayı ödemelerinin kaldığına vurgu yapan Civelek, “Aralık ayı ödemeleri de belirlendi. Karasu’da 758 üreticimiz, Aralık ayına dair 735 ton süt için toplam 204 bin lira destekleme alacak” ifadelerini kullandı.

NİSAN’DA YATIRILACAK

Başkan Yusuf Civelek, Aralık ayı için örgütlü sütler için 30 kuruş, soğuk sütler için 25 kuruş şeklinde olacak olan birim fiyatlı ödemelerin önümüzdeki ay içerisinde üreticiye verileceğini belirtti.