-

Yaklaşık bir aydır hamsi avcılığına kapalı olan İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeniden avcılığa açıldı. Kocaeli sınırından Gürcistan sınırına kadar av yasağının devam etmesi nedeniyle Karasulu balıkçılar, izinli olan bölgeye gitmek için “Vira Bismillah” dedi. Karasulu balıkçılar, izinli bölge olan İstanbul’da Rumeli ve Şile, Kocaeli’de ise Kefken’e yelken açtı.

Sakarya il sınırlarında yasağın devam etmesi nedeniyle izinli olan bölgelerde avlanmayı gerçekleştiren Karasulu balıkçılar; Rumeli Feneri ve Şile Balıkçı Barınağından, Kocaeli'nde ise Kefken Balıkçı Barınağından il ve ilçe müdürlükleri personeli gözetiminde balıklarını çıkartabilecek. Avlanma izninin olduğu bölgeye gitmek için hazırlığını yapan Karasulu balıkçı Ahmet Özdemir, yasağın kalkmasına sevindiği belirtti.

FİYAT DAHA DA DÜŞECEK

Avlanma yasağının kalmasının hamsi fiyatlarına tüketici açısından olumlu yansıyacağını ifade eden Ahmet Özdemir, “Bu izin ile birlikte buzlanmış balıktan ziyade, taze balıklar tezgahta yerini alacak. Hamsi fiyatları da 10 ila 20 lira arasına düşecek. “Sakarya il sınırından İğneada'ya kadar hamsi yasağı kalktı” diyen Özdemir, “Şu anda Kefken, Şile, Bağırganlı ve Rumeli tarafına doğru balıkçılık var. Bu izin verilen yerler Sakarya il sınırından öteye olduğu için mecbur balıkçılık faaliyetini orada sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Boşaltma işlemini Sakarya’da gerçekleştiremediklerini ifade eden balıkçı Özdemir, “Kefken, Şile veya Bağırganlı limanlarında gerçekleştirebiliyoruz. Balık durumu iyi gözüküyor. Buradan çıkış yaparak balıkçılık faaliyetimizi sürdüreceğiz. Bu durumda bizi etkileyecek bir şey yok. Biz bu duruma yani yasağın kalkmasına sevindik. Tabii ki mesafemiz var, balık olmazsa etkiler” sözlerine yer verdi.

SEZON SONUNA KADAR YASAK GELMEZ

“Tuttuğumuz balıkları izne açık yerlerde indirip Karasu'ya araçlar ile getiriyoruz” şeklinde konuşan Ahmet Özdemir, “Sakarya il sınırından İğneada'ya kadar sezon bitene kadar kapanacağına sanmıyoruz. Çünkü şu anda tutulan hamsiler düzgün çıkıyor. Bu sebeple sezon sonuna kadar kapatılacağını zannetmiyoruz. Sakarya'dan balık boşaltamıyoruz, il sınırlarından öteye avcılığımızı yapabiliyoruz” diye belirtti.

KARASULU BALIKÇILAR, ROTAYI SAKARYA DIŞINA ÇEVİRDİ (izle):