Yoğun sezonda geçiş

 

Yaz sezonunun gelmesiyle yolcu kapasitelerinin büyük oranda arttığını ifade eden Karasu-Kocaali Birlik Kooperatifi Başkanı Başaran Yavuzyiğit, “Kart 54 uygulaması, 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren geçerli oldu. Fakat günübirlik ziyaretçiler ile yoldan aldığımız yolcular, bu uygulamadan çok şikayetçi oluyor. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kuralları ile vatandaşın şikayetleri arasında kalıyoruz. Şoförlerimiz bu konuda çok sıkıntı çekiyor” dedi. Yavuzyiğit, uygulamanın yaz sezonunda başlamasının da beraberinde büyük sorunlar getirdiğini, vatandaşlardan da bu uygulamaya hassasiyetle davranmalarını istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Pazarlama yetersiz

 

Kart 54 uygulamasında yolcular tarafından kullanılması gereken kartların pazarlamasının yetersiz olduğunu, bu yüzden vatandaşa kartların yayılmadığını söyleyen Birlik Başkanı Başaran Yavuzyiğit, “Cihaz şirketi, kartları yeterince pazarlayamadı ve bu yüzden vatandaş kart almadı. Karasu terminalindeki satış noktası kaçta açar, kaçta kapatırsa vatandaş o saatte kart alabiliyor. Kocaali Terminali’nde satış noktası yok. Kuzey Terminali’nde ise seyyar tezgahta satılıyor. Vatandaş bu konuda mağdur, biz de uygulamaya karşı olmadığımız halde arada kalıyoruz. Kartın fiyatının 6 lira olduğunu, yolculuktan sonra kartı iade edemediklerini ve kart ücretini alamadıklarını söyleyen yolcular bu durumdan da şikayetçi. 3,5 liralık tek kullanımlık kartlar da vatandaşı zarar sokuyor. Karasu-Adapazarı arası 8,5 lira. Yolcu üç adet kart alması lazım, bu sefer 10,5 lira ödemesi gerekiyor. Vatandaş buna da karşı çıkıyor” şeklinde konuştu. Yavuzyiğit, Büyükşehir tarafından getirilen bu uygulamanın, vatandaşlar tarafından hızlı bir şekilde tercih edilmemesi durumunda daha çok sıkıntıların yaşanmaya devam edeceğini söyledi.

 

Süre uzatılmalı

 

Karasu’ya 1-2 günlüğüne ilk defa gelen, belki bir daha yolu düşmeyecek yolcuların, Kart 54 alıp kimlik gibi taşımak istemedikleri şeklinde şikayet aldıklarını ifade eden Yavuzyiğit, “Sabah ilk arabalarada ve gece son arabalarda da Kart 54 alamayan yolcularımız için sorun yaşıyoruz. Yoldan binecek olan vatandaşı arabaya alamıyoruz. Bu sefer bizim için ‘yolda bıraktılar’ diyerek şikayetçi oluyorlar. Fakat nakit alırsak da Büyükşehir tarafından astronomik cezalar ödüyoruz. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık” dedi. Vatandaşın, KART 54 uygulamasına alışması gerektiğini, nakit döneminin artık kapandığını söyleyen Başaran Yavuzyiğit, “Özellikle tatilcilerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Pek çok büyük şehirde bu kart uygulaması kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden ise isteğimiz, kartlı sisteme geçiş için verilen sürenin 2-3 ay daha uzatılması yönünde. En azından yoğun yaz sezonunu atlatalım ve Sakarya’nın sabit yolcusunun ağırlıklı olduğu dönemde kartlı sistemi uygulamaya koyalım” ifadeleriyle içinde bulundukları zor durumu ortaya koyuyor.