-

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Eşkin, pandemi dolayısıyla Karasu esnafının büyük ekonomik sıkıntı içerisinde olduğuna dikkat çekti. Hükümetin, duruma el atması gerektiğini vurgulayan Fatih Eşkin, “Verilen kredilerin, en azından iki yıl ödemesiz ya da faizsiz verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

KİRA İNDİRİMİ

Bu iki yıllık süreçte esnafın kendisini toparlayabileceğini belirten Eşkin, “Ayrıca esnafın kiralarında indirim de sağlanması gerekiyor. Bu durumu ya hükümet sağlayacak ya da indirim sağlanmazsa bunu kendi bütçesinden esnaf odaları karşılayacak” şeklinde konuştu.

KREDİLER ÖDENEMİYOR

“Bu durumda bizim de verdiğimiz kredilerle esnafımızın ayakta kalma şansı sıfır” diyen Eşkin, “Esnaf, iş yapamayınca mecburen kredi kullanmak zorunda kalıyor. Şu an kooperatif olarak esnafımızdan alacağımız var. Esnaflarımızın çoğu icralık, kredilerle ayakta durulmaz. Bugün krediler geri ödenemiyor” ifadelerini kullandı.

Kooperatif olarak ellerinden gelen tek desteğin Karasu esnafına kredi vermek olduğunu söyleyen Fatih Eşkin, “Karasu’da pandemi süreciyle birlikte 2019 yılında 27 milyon lira, 2020 yılında ise 17 milyon lira kredi kullanıldı. Başvurular da devam ediyor. Esnaf odaları devreye girmeli” diyerek sözlerine son verdi.