KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi  /  Kamera: Esra Angün


 

11 Mayıs Pazartesi günü saat 09:00 itibariyle Pazar yerlerinde zücaciye, kıyafet, oyuncak ve hırdavat gibi ihtiyaç ürünlerinin satışını yapan tezgahlar da açılarak hizmet vermeye başladı. Karasu Halk Pazarı, eksik tezgahların da açılmasıyla eski günlerine adım adım dönüyor.

 

Karasu Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kontrolü altında vatandaşların sosyal mesafeyi koruması, maske ve eldiven takması şartıyla 20’şerli gruplar halinde Pazar yerine girişlere izin verilerek bir süredir kapalı olan tezgah sahipleriyle müşteriler buluşmaya başladı.

 

Karasu Halk Pazarı’nda bahçe ve hırdavat gereçleri satan esnaf Ahmet Zeytin, uygulamayı olumlu bulduğunu söyledi. “Virüse karşı halen endişeliyiz ama önlemimizi alarak biz de siftahımızı yaptık. Pazarda eski alım gücü maalesef yok” dedi. Kuyruğu gören vatandaşın, marketlere yöneldiğini söyleyen Zeytin, “Pazarlar, marketlere göre daha güvenli. En azından ürünlerin ellenmesine izin veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Terlik ve ayakkabı satışı yapan esnaf Zeynullah Mercan ise ellerinden geldiğince müşterilerin sosyal mesafeyi korumalarına dikkat etmelerini sağladıklarını dile getirdi. Mercan, “Vatandaş dalgın olsa da onları uyarıyoruz ve kurallara uymalarını sağlıyoruz” dedi. İşlerin şu an eskisi gibi olmadıklarını belirten Mercan, “Önümüzdeki haftalarda eski günlerimize döneceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Pazarda kıyafet tezgahı sahibi esnaf Remzi Yavuzyiğit de iki aydır tezgahlarının kapalı olduğunu ve bundan sonra kesintisiz hizmet vermek istediklerini belirtti. Yavuzyiğit, “İleriki haftalarda normalleşme süreci sonrası pazarın haftada iki gün açılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.


KARASU HALK PAZARI'NDAN VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: