KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün

 

Karasu Tuzla Mahallesi, Sakarya Nehri yanında hizmet veren Veliahd Cafe Bistro, tüm hazırlıklarını tamamladı ve 1 Haziran Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı genelgesine uyarak hizmet vermeye başladı. İşletmeci Selman Yümnü, restoranların hangi kurallar eşliğinde hizmet vereceğini ve müşterilerin hangi sorumluluklarla bu mekânlarda bulunacağını detaylarıyla anlattı.

 

Karasu’da yer alan restoranlar bu kurallar çerçevesinde hizmet verecek ve müşteriler de kendi sorumluluklarıyla böyle hizmet alacak:

 

(VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA)

 

Restoranlar açılmadan önce temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Masalar arasında bir buçuk metre boşluk bırakılacak.

 

Müşteriler, işletmelere maskesiz alınmayacak. Girişte ateş ölçümü yapılacak. Yüksek ateş olan müşteriler sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Girişte ve lavabo çıkışlarında el dezenfektanları kullandırılacak.

 

Yeme içme öncesi ve sonrası, müşteriler maske kullanacak. İşletme personeli, hijyen maske kullanımı ve eldiven kullanımına dikkat edecek.

 

İşletme mutfaklarında endüstriyel bulaşık makinaları kullanılacak ve kullanılan tabak, bardak, çatal ve bıçak gibi ekipmanlar dezenfekte edilecek. Aynı gün bu malzemeler başka müşteriye bizim işletmemizde verilmeyecek.

 

İşletmemizde nargile hizmeti verilmeyecek. Aynı zamanda okey ve tavla gibi oyunlar oynatılmayacak. Yeni bir açıklama yapıldığında yeniden bu hizmetleri verebileceğiz.

 

Masalarda peçetelik, tuzluk gibi sık kullanılan malzemeler bulundurulmayacak. Müşteriye tek kullanımlık peçete, tuz, biber ve ıslak mendil verilecek.

 

Açık hava ve kır düğünü hizmeti şu an için verilemiyor. 1 Temmuz itibariyle düğünlere izin verilmesi bekleniyor. Bu tarihten itibaren ilk önce kır düğünlerine izin verilmesi söyleniyor. İzin verildiğinde yarı kapasiteyle düğün hizmeti verilecek.

 

Açık alanımızda bin kişilik düğünler yapıyorduk. Düğünler serbest olduktan sonra 500 kişilik düğünler yapabileceğiz. Masalarımız 12 kişilikti. Birer sandalye aralardan alarak her masaya 6 kişi alabileceğiz. 1 Temmuz itibariyle rezervasyonlarımızı almaya başladık.