-

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “fındık zararlıları ve hastalık ile mücadele” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, Karasu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selami Arık ile çok sayıda muhtar ve üretici katıldı.

Programın konuşmacılığını Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Kibar Ak üstlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Müdür Yutkun Cabak yaptı.

Katılımcılara teşekkürlerini ileten Cabak, kürsüyü Doç. Dr. Kibar Ak’a devretti. Fındık üretim alanı, miktar ve veriminin iller arasındaki sıralamasını aktararak sunumuna başlayan Doç. Dr. Kibar Ak, fındık zararlıları ve hastalıklarının ne olduğunu belirterek nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmacı Doç. Dr. Kibar Ak’ın sunduğu verilere göre 2020 yılında fındık üretim miktarı bakımından Sakarya, diğer illere kıyasla üçüncü sırada yer aldı. Programın sonunda Doç. Dr. Ak, katılımcıların sorularını yanıtladı.