-

Erkek ve bayan kuaförlerinin haftanın hangi günü kapalı olacağına dair karar Sakarya Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından alındı. Karara göre Sakarya genelindeki erkek kuaförleri pazar günleri, bayan kuaförleri ise salı günleri kapalı olacak.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, “Berberler ve kuaförler, izin gününe denk gelen gelin başı ve damat tıraşı gibi işlemleri için odamızdan alacağı belge ile iş yerlerini açabilecek. Bu belge ile pazar ve salı günleri, özel izinle hizmet verebilecek, vatandaş mağdur edilmeyecek” dedi.

İZİNSİZ AÇANA CEZA

Kolluk kuvvetlerince belgesiz olarak izin günü iş yeri açtığı belirlenen berber ve kuaförlere ilk yakalandıklarında 2 bin 565 lira para cezası kesilecek. Aynı kuralı ikinci kez ihlal edenler ise 5 bin 300 lira ceza ödeyecek.

Başkan Cihan Emre, “Esnaflarımızın mağdur olmaması için izin günlerinde çalışacakları zaman mutlaka odamızdan izin belgesini almaları gerekiyor, kurallara uymaları gerekmektedir. Hiçbir berber ve kuaför esnafımızın bu konuda mağdur olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.