-

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanperver tıbbiyelilerin, her türlü fedakârlığı göze alarak işgal altındaki İstanbul’da yurt savunmasına geçtiğini ve bu suretle yaktıkları istiklal meşalesi ile Milli Mücadele’nin öncü neferlerinden olduğunu belirterek, 14 Mart 1919’da Anadolu'nun dört bir köşesinde vatan müdafaasına koşan yurt savunma hareketi olarak başlattıkları bu günü tıp bayramı olarak kutluyoruz.

Hekimlik, dünyanın en kutsal ve en zorlu mesleklerinde biridir. Bu kutsal mesleğin bir sembolü olan beyaz önlük de bir üniforma değil, aslında bir sorumluluktur. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve tüm insanlığa hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vermenin bir sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyerek kendi sağlığını emanet ettiği hekimlerimizin üstün başarılarıyla taçlanmasının neticesi olarak, Türkiye’nin sağlık hizmetleri konusundaki kalitesi, dünya çapında övgüler almaktadır.

Tarihi insanlık tarihi ile başlayan, köklü ve şerefli mesleklerinden birini ifa etmekte olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız devlet - vatandaş arasındaki hizmet akışının sağlanması vazifesini büyük bir sabır ve özveriyle gece gündüz demeden yerine getirdiğini memnuniyetle görüyoruz. İnsanı yaşatmayı esas alan bu zor fakat bir o kadar da kutsal vazifeyi yerine getirmek için azimle mesai yapan tüm sağlık çalışanlarımızı bu anlamda tebrik ediyor, kendilerine üstün başarılar diliyorum.

Covid-19 pandemisi ile mücadele verdiğimiz bu günlerde, sağlık çalışanlarının ne kadar önemli bir görevde bulunduklarını, ne kadar kutsal bir meslek icra ettiklerini bir kez daha anlamış olduk. Bu zor günlerimizde her zaman olduğu gibi önce insan diyerek sağlımız için yorulmadan, fedakârca emek vermeye devam eden sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülmeyeceğinin bilinciyle, İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen, bu kutsal mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımıza saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı’nı içten duygularımla kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum”