-

TMO kabuklu fındık alım işlemleri 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Kuyumcullu Mahallesi Beşevler Caddesi üzerindeki fındık alım deposunda yapılacak. Yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Giresun kalite 53 TL, levant kalite 52 TL, sivri kalite 51 TL ve standart dışı fındıklar 46 TL’den alınacak.

Alım şartında rutubet oranının yüzde 6,5’e kadar, sağlam iç fındık oranının yüzde 40 ve üzeri, buruşuk iç fındık oranının yüzde 10’un altında, çürük ve bozuk fındık oranının yüzde 3’ün altında, zuruflu tane oranının yüzde 3’ün altında, yabancı madde oranının yüzde 0,5’in altında, çatla kırık ve iç fındık oranının ise yüzde 5’in altında olması esas alınacak.

Ödemelerin en geç 21 gün içerisinde yapılacağı ve güncel ÇKS belgeleri üzerinden alım yapılacağı da belirtildi. Müteahhit işçilerine ödeme yapılmayacak. Randevular, TMO işyerlerinden veya www.tmo.gov.tr üzerinden alınabilecek. Eski yıl mahsul veya eski ile yeni yıl mahsul karışımı ürünler satın alınmayacak. Alım noktasında üreticilerin TC kimlik numaraları ve TMO hesabına ilişkin banka kartının yanında bulundurmaları istenecek.