-

Karasu Halk Pazarı’nda yaz uygulaması geçen yıla göre 15 gün erken başladı. Pazartesi yoğunluğunu azaltmak ve ilçede artan nüfusun talebini karşılamak amacıyla Perşembe günü de Halk Pazarı kuruldu.

Perşembe günü de Halk Pazarı’nın kurulma amacının vatandaşa daha kaliteli, ucuz ve hızlı hizmet etmek olduğunu ifade eden Karasu Pazarcılar Derneği Başkanı Halit Yavuzyiğit, “Yazın Karasu’nun nüfusu 4’e, 5’e katlanıyor. Pazartesi günü çok sıkışık oluyor. Yoğun geçiyor. Hijyen kurallarına da uymak güç oluyor. Ancak Perşembe günü bu gibi durumlarla karşılaşılmıyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşı marketin elime bırakmak istemediklerini ifade eden Başkan Yavuzyiğit, “Pazarda çok taze malı da almak daha mümkün. Gördüğümüz kadarıyla vatandaş da, pazarcı esnafı da memnun. Bu sene 15 gün erken açıldı. Sağ olsun, bu konuda Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Karakaş bize yardımcı oldu” sözlerine yer verdi.

KIŞIN DA HAFTADA İKİ GÜN OLMALI

“Bu sezon erken açılmamız bizim için gayet güze oldu” diyen pazar esnafı Fedai Türkcan, “Tam kapanmada bir süre tezgahlarımızı açamamıştık. Bu açığı da böylelikle telafi edeceğiz. Elbette ki Pazartesi yoğunluğunu Perşembe günü de görmek mümkün değil. Biz bu günü halka hizmet olarak görüyor ve Pazartesi günlerde olduğu gibi bir kazanç beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Perşembe pazarının ilk gününün sakin geçtiğini değinen pazar esnafı Serpil Çolakoğlu da, “İnşallah diğer haftalar daha güzel geçer. Pandemi sürecinden biz de etkilendik. Perşembe günü boş pazarımızı değerlendirdik. İyi bir yaz sezonu geçirirsek bizim için daha iyi olacaktır” diye belirtti.

“Geçen yıllara göre Perşembe pazarının açılış tarihi aslında erken sayılmaz” şeklinde konuşan pazar esnafı Emrah Ayyıldız ise, “Normal bir açılış tarihi. Perşembe pazarının şöyle alternatifini görüyoruz. Halk için Pazartesi günü fazla kalabalık olduğu için Perşembe günü daha rahat. Aslında haftada iki gün açılması durumunu kışın da istiyoruz. Ancak şartlar nasıl el verir, ne olur bilemem” sözlerine yer verdi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.