-

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Hamsi avcılığı yasağının 7 Şubat Pazar günü saat 00:01 itibariyle İstanbul Boğazı ve Karadeniz’de sona ereceği duyuruldu. Bu genelgeye göre Karasulu balıkçılar Sakarya sınırları dışına çıkmadan Karadeniz’de hamsi avı yapabilecek.

Av yasağının kalkmasıyla yeni tedbir kararları de getirildi. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, “Pazar günü itibariyle Karadeniz’e Hamsi avına çıkacak tekneler, yanlarında Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlisi almak zorunda” dedi.

ELEK YASAK!

“Bu karara göre, il veya ilçe müdürlüklerince görevlendirilecek en az bir görevli nezaretinde Hamsi avı yapılabilecek. Görevli almayan tekneler Hamsi avlayamayacak” diyen Karaman, “Ayrıca Hamsi avcılığında elek ve balık elemek amacıyla tambur kullanılamayacak. Teknelerdeki elekler mühürlenecek” şeklinde konuştu.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, Karasu’dan denize açılan balıkçıların sadece, İl Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan iki adet karaya çıkış noktasında boşaltım yapabileceğini ve bu noktalarda Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlisi nezaretinde boşaltım yapabileceklerini dile getirdi.