-

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından tüm okul müdürlüklerine “Okul kantinleri” konulu yazı gönderildi. Yazı gereği, 7 aydır kapalı olduğu ve bu süreçte kantin işleticilerinin gelir getirici herhangi bir faaliyette bulunmadıkları göz önünde bulundurularak 19 Ekim 2020 itibariyle okul kantinlerinin açılmasına izin verildi.

KİRA BEDELİ GÜNCELLEMESİ

Alınan karar gereği, öğrenci mevcudunda en az yüzde 25 oranında azalış veya artış, kiracının cirosunu önemli derecede etkileyecek Bakanlık tarafından getirilen kısıtlayıcı düzenlemeler olması durumunda muhammen bedel yeniden tespit edilerek mevcut kiracıya aynı usulle ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenecek.

Yüz yüze eğitime devam edebilecek öğrenci sayısında, eğitim öğretimin yapılabileceği gün sayısında ve kantinlerde satışına izin verilen ürünlerde değişiklik yaparak kantin işleticilerinin ciroları üzerinde etki edeceğinden kira bedelleri yeniden belirlenebilecek.

13 Mart 2020 tarihinden sonra pandemi nedeniyle sözleşmeleri karşılıklı olarak feshedilen kantin işleticilerinin istemeleri halinde faaliyetlerine devam etmeleri sağlanacak. Kantin işleticisi bulunmayan okul ve kurumlarda ise pandemi sürecinde kantin kiralama işlemleri yapılmayacak.

Kantin kiraları aşağıdaki formüle göre hesaplanacak: