Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin üretileceği yere ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Çok sayıda ilden talep var. Karasu ve Sakarya’dan da var. Konya’dan, Manisa’dan İzmir’den de talepler var. Bu talepleri değerlendireceğiz” dedi.

 

Bakan Özlü’nün açıklamalarında özellikle Karasu’ya vurgu yapması, geçtiğimiz hafta BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Sakarya Protokolünün Karasu’da Sanayi alanlarını incelemeleri Yerli Otomobilin Karasu’ya bir adım daha yaklaştığını işaret ediyor.

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in ağabeyi Şaban Çelik’in (78) Sakarya’nın Karasu ilçesindeki cenaze törenine katılan Bakan Özlü, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Dergah Akça ile bir araya geldi. Görüşme sonrası muhabirlerin sorularını yanıtlayan Özlü, yerli otomobilde iki ayrı üretim aşaması olacağına dikkati çekti.

 

Otomobil konusunda şu anda tasarım aşaması olan birinci fazda olunduğunu anlatan Özlü; “Yerli otomobil iki fazlı olan bir proje. 24 ay tasarım aşaması ve şirketleşme aşaması var. İkinci 24 ay üretim aşaması olacak. Şu anda yerle ilgili bir tercihimiz yok. Yeri ikinci fazda değerlendireceğiz. Çok sayıda ilden talep var. Karasu’dan da talep var. Konya’dan, Manisa’dan İzmir’den de talepler var. Bunları değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

“Karas, her platformda yerli otomobil için hazır”

 

Bakan Özlü’nün açıklamalarının heyecan verici olduğunu belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu’nun Yerli Oto için en büyük aday olduğunu belirtti. İspiroğlu; “Karasu birçok özelliği barındıran ve her alana hitap edebilecek kalitede bir ilçe. Yerli Otomobil için en büyük adayın Karasu olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’nün de Yerli Otomobil için yaptığı açıklamalarda Karasu’yu işaret etmesi bizleri sevindirdi. İlçe olarak her platformda yerli otomobil için hazırız” dedi.

 

KARASU, YERLİ OTOMOBİLE HAZIR: Haberi okumak için tıklayın