Ters ev kadar değerimiz yokmuş…

Hafta başında Sakarya Büyükşehir Belediyesinin internet sitesine bir göz atayım dedim. Bir baktım öylece bir göz gezdirdim. Hemen hemen çoğu ilçeden bir haber mevcut

“Büyükşehir, 3 ilçede işleme başladı” (Erenler, Karapürçek ve Pamukova) asfalt haberi.

“Taraklı Mahdumlar mahallesine v kanal” haberi

“Erenler’de asfalt yatırımımız 33 milyonu aştı” haberi

“Pamukova Cihadiye Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği” haberi

Karasu hariç her ilçenin haberi ve çalışmaları www.sakarya.bel.tr sayfasında mevcut. İsteyen istediği gibi bakabilir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden seçim sonrası Karasu’ya hiçbir şey alamadık. Büyükşehir Belediyesinin Karasu’dan uzak olması kafaları karıştırmıyor değil.

Ancak bu zamana kadar büyükşehirin Karasu’ya kazandırdığı kattığı hiçbir şey yok. Bu gözler önünde, yetkililere bir sorun mu var da hizmet alamıyoruz dediğimizde hiçbir sorun yok deniyor. Ama bir sorun var gibi.

Büyükşehir ilçe ayırt edemez. Katı bir kural da veremez. Sinek ilaçlaması hizmeti haricinde büyükşehir belediyesinin logosunu göremiyoruz.

Neden yoksunuz?

Merak etmiyoruz.

Hizmet bekliyoruz.

Karasu belediyesine destek bekliyoruz.

Koskoca www.sakarya.bel.tr internet sitenizde bir tane Karasu’ya yatırım olarak yapılan hiçbir proje yok. Karasu yok sayılıyor. Sayılmıyorsa neden Karasu’da yoksunuz.

Seçim sonrasında Karasu’ya bir tek mavi bayrak haberine geldiniz, o mavi bayraklarımızdan birini de elimizden aldılar. İlçemizde görmek istiyoruz. Bu halkın oyları ile seçilen her birey, her başkan o halkı unutamaz. Unutmamalıdır.

Kişisel bir sorun mu var? Sorduğumuzda bir sorun yok deniliyor kenara geçiliyor. Sorun varsa bir kenara bırakıp bu halka hizmet adı altında yatırım kazandırın.

Kimse kimseden üstün değil. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Ama herkes herkese saygı duymak zorunda ve görevini tam anlamıyla bilmek zorundadır. Karasu’ya yüklenin destek verin demiyoruz. Yok, saymayın diyoruz.

Büyükşehir belediyesini hedef almak değil, ciddi anlamda hizmet ve yok sayılmamayı istiyoruz.

“Büyükşehir Belediyesi Ters Ev’de çalışmalarını tamamlıyor”

https://www.sakarya.bel.tr/tr/Haber/buyuksehir-belediyesi-ters-evde-calismalarini-tamamliyor/18653 haberi. Çok uzunca baktım bu habere. Bu haberden sonra bu proje kadar değerimiz bile yokmuş düşüncesine kapıldım.

“Ters ev” ne kadar harcandı bilmiyorum. Say say bitiremem ancak bu tarz projelerin yerine gençler için bir adım atılsa ve spor sahaları, etkinlik yapabilecek sahalar inşa edilse. Gençler kahvehanelere gitmek yerine ücretsiz spor yapabilecekleri bir alana sahip olsalar. Bir kuruma bağlı olmadan özgürce yaşam sürseler keşke.

Ters ev projesinin bir önem arz ettiğini zannetmiyorum. İlimize misafir çekmenin yolu ters evden geçeceğini de zannetmiyorum. Bizim hiç tarihimiz yok mu? Bir açık hava müzesi oluşturamaz mıyız? Ve daha fazla misafir çekebileceğimiz birçok alan oluşturulabilir. Hiçbir şey yapmadınız demiyoruz. Evet, Karasu’ya sosyal gelişim merkezi adı altında devasa bir bina yapıldı. İçerisi boş bir bina, toplantı harici tam anlamıyla kullanılmayan bir bina, dışardan hoş görünüşünü izlediğimiz bina.

Sorulara cevap beklemiyorum tabi ki. İlçeme az da olsa destek verin yeter.