İstifa kişinin tercih edebileceği demokratik bir haktır. Karasuspor’da da Cihat Ekşi’nin istifasını böyle okumak gerek. İstifa edene de sorsak, istifanın muhatabı olan kişilere de sorsak, kendilerine göre haklı gerekçeleri olabilir. Cihat Ekşi, Sarı-kırmızılı renkler içinde kendine göre önemli bir yer edinmiş, sporcu ve yönetici kimliğidir. Gün gelir şartlar oluşur, yeni bir oluşumun içinde onu yine görmek mümkün olabilir. Bugünkü bu ayrılık dünyanın sonu değildir. Umarım Karasuspor’da bu tip ayrılıklar sarsıntı yaratmaz. Bu istifayı biraz araştırdım, Cihat Ekşi’nin ayrılığı Karasuspor’un yeni sezon hedefleri için fazla dert edilmiyor. Bakacağız, göreceğiz, Karasuspor’un BAL için gecen seneden başlayarak döşemeye başladığı futbol taşlarından nasıl bir futbol ses gelecek.

ANILAR, ANILAR (RECEP EŞKİN)

Gecen hafta hakemlik anılarımdan birini, futbol dolu gönlümden çıkartarak Karasu-Arifiye maçında yaşanan bir anı sizinle paylaşmıştım. Gelin bu haftaki anıları İznik-Gölcük maçına kadar taşıyalım. Bu karşılaşmada, bu anının kahramanı Gölcük kalesini koruyan Karasulu Recep Eşkin’dir. O kalecilik yıllarında Selçuk Şahin’in orta, benim de yardımcı hakem olarak görev yaptığım bu karşılaşmada Selçuk Şahin’in birazda ağır bir kararla verdiği penaltıyı kurtaran Karasulu Recep Eşkin, takımını yenilgiden kurtaran adam olarak, o günün yıldızı olmuştu. Önümüzdeki hafta umarım anılarla dolu yaşamımdan bir başkası ile karşınızda olurum.

İZMİR’İN DAĞLARI VE METE GAZOZ

2020 Tokyo olimpiyatlarında atıcılıkta klasik yayda, altın alan Mete Gazoz, tüm dünyayı ve Türkiye’yi salladı. Olimpiyatlarda dalında altın meşalesini yakan bu çocuk, Sakarya’nın, yani bizim çocuğumuz. Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Yılların azmi, hedef aşkını olimpiyatlara taşıyan bu genci, şampiyonluk coşkusunu, İzmir’in dağları türküsü eşliğinde, Atatürk’le taçlandırması, ne yalan söyleyeyim, şampiyonlukla kucaklaşması gururumu okşadı. Yok yok benim ülkemi Atatürk çizgisinden alıp, başka hayallere yüklemeye çalışanlara, bu ülkenin Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı gençleri geçit vermez. Bu uğurda alkışlarım Mete Gazoz’a, nezdinde diğer Atatürkçü yüreklere gidiyor.