Yasam alanlarımızda, odamızda ofisimizde sürekli olarak bir enerji akışı olmaktadır. Kavga ve tartışmaların olduğu ortamlarda enerji kirlenir ve eşyalara adeta yapışır bu kötü enerji. Nasıl ki bedenimizi yıkıyoruz, ruhumuzu temizlemek için dua ediyoruz, yaşam alanımız ve eşyalarımız içinde bunu yapmalıyız.

Bazen bir ortama girdiğinizde oradan nedensiz bir şekilde gitmek isteriz. Üstüme bir ağırlık çöktü, içim daraldı deriz. Oysaki görünürde bizi rahatsız eden bir şey yoktur. Ama bizden önce o ortamdan haddinden fazla kavga tartışma şiddet sevgisizlik hastalık gibi negatif durumlar bu ortama negatif enerji birikmiştir ve temizlenmediği sürece burada kalır.

Yine benzer nedenlerle negatif enerjilerle yani istenmeden yapılan bir yemeğe enerjimiz geçer ve malzemeler aynı bile olsa o yemek bir şekilde güzel olmaz. Herkesin mayaladığı yoğurt tutmaz. Annenin çocuklarına yaptığı yemeğin tadı hiç bur yerde olmaz. Bu durumların hepsi kişinin o an ki enerjiyle ilgilidir.

Tasavvufta bir söz vardır. Eğer bir giysiyle kötülük yaptıysan aynı giysiyle iyilik yap ki kıyafet senden şikayetçi olmasın. Tabii ki burada kıyafet dile gelip konuşmasında bahsedilmiyor. Manaya odaklanırsak eğer, sadece bir kıyafet dediğimiz şeyin önemini anlamış oluruz.

Alan temizliği nasıl yapılır?

Ada çayı tütsüsü bunun için en iyi ve kolay yoldur. Kuru adaçayını bir kap içine koyup yakın, odanızın bütün köşelerine dumanın gitmesini sağlayın.

Olumlama cümleleri kullanın. Sözlerin gücü tahmin ettiğimizden fazladır. Örneğin; Var olan her şeyi yaratıcısı Allah’ım, bütün yaşam alanındaki kötü enerjileri temizle ve yerine koşulsuz sevgi gönder.

Renk ve ışıkları kullanın. Beyaz bir ışığın bütün odanızı dışlandığını ve temizlediğini, kötü ve karanlık enerjiyi içine aldığını ve yaratının sonsuz sevgisiyle yok olduğunu hayal edin.

Temizlik yaparken ara sıra sirke kullanın. Sirkeli suya dua okuyup bununla temizlik yapabilirsiniz.

Semboller kullanın. Yasam çiçeği kozmik düzeni ve yinelenen hayati sembolize eder. Her şeyin başlangıcı ve yüksek bilincine bağlayan bir anahtardır. Yasam çiçeği bir koruma ve uyum sembolüdür. Bu sembolü duvarınıza aşarak enerjisinden faydalanabilirsiniz.