KarasuHaberleri.com ve Öncü Karasu’da manşet yaptığımız Adatepe ve Konacık’ı ilgilendiren maden sahası ihale mevzusu Karasu’nun gündemine yerleşti. Hafta sonu da CHP Karasu İlçe Başkanlığı, iki dernek ve iki platformun üyeleri eşliğinde hem Karasu hem de Ferizli halkı için bilgilendirme amaçlı basın açıklamasını Konacık’ta yaptı.

Malumunuz bölgenin 100 yıldan fazla süren, kanayan bir yarası var: Bey Davası!... Bazı vatandaşlar çok güzel özetledi: “Daha tapularımızı alamamışken, bu da nereden çıktı?”, “Biz arazilerimizi kurtarmaya bakarken, evimiz ahırımız elden gidecek”…

Duyarlı olan, olaya siyasi bakmayanlar oradaydı ve konuya dair bilgi sahibi oldu. Mevzuya siyasi bakanlar ise zaten gelme tenezzülünde dahi bulunmadı. Hatta iki mahalle sakininin, “Bunlar, AK Parti’nin yaptığı her şeye karşı çıkan grup” diyerek oradan ayrıldığına da şahit olduk.

Mahallesinin sadece tarla kısmı etkilenecek olan ve “Ben, AK Partili’yim” diyen ve en gür sesi çıkartan Adatepe Mahallesi Muhtarı Tuncay Tıkan’ın orada olması, mahallesine sahip çıktığını ve olaya siyasi bakmadığını gösteren en güzel örnekti.

BU OLMADI MUHTAR

Asıl sitemden payını Konacık Mahallesi muhtarımız Mustafa Aslan’a alacak, kusura bakmadan. Kıymetli muhtarım; mahalle halkınızla evlerinizden ve arazilerinizden bir kuruş almadan çıkartılma riskiniz var. Tapu olmadığı için gecekonducu muamelesi görme ihtimaliniz var. “Böyle olacak” denilemez, çünkü sürecin ne getireceği afaki bir durum. Sizin evinizin, arsanızın elden gitmemesi için mahallenize geliyorlar ama siz, bazı mahalle sakinlerinin dediğine göre hastasınız, sizin dediğinize göre izinlisiniz, fındıktasınız. Bu olmadı… Mahalleniz elden gidiyor kıymetli muhtarım! Evinizden kovulmanın siyaseti olmaz. Şahsi fikrim, bu durumdan daha önemli bir gerekçe de olamaz.

Telefonla arayıp, “Muhtarım, siz neler düşünüyorsunuz konu hakkında?” diyerek demeç istediğimizde ise, “Bir araştırayım süreci” diyerek bizi öteledi. Hangi kaynaklardan araştıracaksanız sevgili muhtarım bizi de bilgilendirirseniz memnun oluruz. Pazar günü gelseydiniz ciddi bir bilgi sahibi olacaktınız gerçi, Araştıracağınız kaynak Karasu’daysa birlikte gidip araştırabiliriz. Memnuniyet duyarım. Konacık ve Adatepe sakinlerimiz için hayırlısı olsun diyelim. İki mahallemiz için gereken mücadelede payımıza ne düşüyorsa da yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.