İki başkanın yazışması hafta başında hem ilçe hem de il gündeminde yer buldu, haliyle sokakta da konuşuldu. Haberlerimizde magazinden uzak olmaya gayret ediyoruz. Sokaktaki vatandaşın yorumları kendine aittir, saygı duyarız, kabul görürüz, haksız buluruz. Ama okurun yorumudur, hakkıdır deriz işimize bakarız. Keza kalkıp da yorum yapmayız alenen, gerekirse özelden açıklarız vatandaşa ya da kendimizi izah etmeye çalışırız, anlarsa…

İshak Başkan ile Cihan Başkan’ın yazışmaları sokakta yankı buldu. Daha doğrusu İshak Başkan’ın yazdıkları diyelim. Cihan Emre, artık Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı… Ama hala o bir esnaf ve işini yapan biri. Başkan oldu diye haberciliği bırakması beklenemez. Örneği tek bir isimden verebileceğim çünkü son 26 yıldır başkan kendisiydi (Ya da şöyle diyeyim ben Karasu’ya geldiğimden beri) O da İlyas Başkan. Esnaf Odası’nın başındayken fırıncılığı bıraktı mı? Hayır. Yani Cihan Emre’den haberciliği bırakması da beklenemez. Adam dört yıl sonra belki de yeniden işinin başında olacak. Kimse koltuk garantisi veremez kimseye.

Haberci demek elbette aba altından sopa gösteren taraf değildir. Beğenilir, beğenilmez, eleştirilir. Bir haber yapmış. Lakin İshak Başkan’ın çıkışı kendince haklı olsa da çıkış yöntemi ve yeri de eleştirilir. Sokakta da eleştiri konusu olan zaten hem haber hem de yapılan çıkıştı. Haliyle muhatap oluyoruz vatandaşla. Hemen soruyorlar: “İshak Başkan’la Cihan Başkan’ın meselesi ne?” Biz de “Olduğu haliyle” deyip geçtik.

Yıllardır İlyas Başkan’ın sessiz sistemine alışıldığından Cihan Emre’nin halkla olan sesli sistemi garip gelmiş olacak. Doğasında da var, habercilik. Savunduğum taraf da yok. Her iki tarafla da derdimiz yok, olmasın da. Ama esnafının derdini ilgili kurumlara aktarmak ya da esnafa kulak vermek kışkırtıcılık olmasa gerek. Şu da bir gerçek, Cihan Emre artık bir başkan. Yaptığı her şey üst kimliğine mal edilecek. O da başkanlığına. Her ne kadar “Ben haberciliğe devam edeceğim” dese de artık bir üst kimliği var. Daha hassas bir denge kurması lazım. Yoksa çok oylanacak gibi duruyor bu tür durumlarla. Ne diyelim…

Dileriz ki el ele verirler ve ilçe için mesai harcalar. Yoksa kuvvetler dövüşür, atasözü misali filler dövüşür, altta çimler ezilir. Sokakta yankısı büyük olur, etkisi kötü olur. Kimse ayrışmasın isteriz. Bizimki naçizane beklenti.

TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETİ AÇIL(MIŞ)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın alım gücüne katkı sağlaması amacıyla ülke genelinde açılacağını müjdelediği ve güzel de bir proje olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden biri de Karasu’da açıl(mış). Mış diyoruz çünkü ilçe basınına haber verilme tenezzülünde dahi bulunulmadı.

Karasu halkının ve vatandaşın bilgilendirilmesi maksadıyla bir tür kamu görevi gören ve kurumların çalışmalarını halka duyurmak amacıyla varlık hayatını sürdüren basın kurumunun doğal işleyişinden bihaber idareciler, kendi aralarında marketlerini açmışlar. İlçe protokolünün de geniş katılım göstermediği açılış töreninde ilçe basını da yok.

Yani marketin açılışını siz değerli Karasu halkına duyurmamız istenmemiş olacak ki, ilçe de topu topu 4-5 tane olan resmi basın kurumlarını arama gereği duymamışlar. Bir basın mensubu kardeşimiz ise market yönetiminden bir tanıdığını haber vermesi üzerine giderek çekim yapmış.

Bilgileri ve fotoğrafları kendisinin yayın kurumundan edinebilirsiniz. Biz, market ve kooperatif idarecilerinin kararına saygı duyarak yerini ve açılış ile ilgili herhangi bir bilgiyi siz değerli okurlarımızla paylaşmamayı uygun bulduk. Marketin yerini de konu komşuya sorarak ya da Karasu Tarım Kredi Kooperatifi’ni arayarak öğrenebilirsiniz. Bihaber olduğumuz kurum marketi açılışını siz değerli Karasu halkına ulaştıramadığımız için de özür dileriz.