Çocukların bol miktarda enerji ve merakı vardır, bu gerçek zaman zaman bir meydan okuma gibi zorlayıcı olabileceği gibi, yüksek enerjili bir çocuğa ayak uydurmak yorucu olabilir. Ama onun hareketlerini kısıtlayacak şekilde içeri kapamak asla bu sorunu çözmeyecektir. Onun yerine, onun davranışlarını yeniden yapılandırmak için olumlu yollar bulun ve onun enerjisini olumsuz yönlendirecek şeyleri ortadan kaldırın.

Çocuğu sporun bir dalı ile tanıştırın.

Erken çocukluk dönemi jimnastik, dans, karate veya yüzme dersine başlamak için harika yaşlardır. Bu aktivitelerden herhangi biri çocuğunuzun koordinasyonunu ve odaklanma yeteneğini geliştirebilir. İstediği programı seçmesine izin verin, ama aşırı yapılandırılmamış olduğundan emin olun: Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), okul öncesi sınıflarının en az 30 dakika serbest oyun oynamalarını ve 30 dakikadan fazla direk eğitim almamalarını tavsiye eder. Çocuğunuzun harekete ihtiyacı olduğunu unutmayın. Çocuğunuza yeni bir bisiklette alabilirsiniz. Elbette, üç yaşındayken üç tekerlekli bisikletini sevmiş ve onunla birlikte büyümüş olabilir. Ona eğitim tekerlekleri olan iki tekerlekli bir bisiklet alabilirsiniz. Aynı şekilde, bir hulahop, frizbi, veya ilgi alanına girebilecek diğer şeyleri de deneyebilirsiniz.

Karantina sürecinde çocuklar tekrar evlere kapatıldı bu süreçte televizyon çocuklarınızın dünyası haline gelmesin. Televizyon, yüksek enerjili çocuğunuzu rahatlatabilir mi? Muhtemelen tam tersi. Aksiyon-macera çizgi filmleri ve oyun sistemleri, okul öncesi çocuğunuzun oturmasını daha da zorlaştırabilir.

TV, video oyunları ve bilgisayar kullanımı dahil olmak üzere günde iki saat toplam ekran süresinin geçmesini ve yatmadan önce elektronik olan her türlü uyarandan hepsinden kaçınılması gerekmektedir.

Çocuklarımızın bu süreçte davranışlarında da değişkenlikler görülebilir. Mutlaka iyi davranışları ödüllendirelim. Yanlış olan bir davranışını öfkelenmeden onunla sağlıklı iletişime geçerek doğrusunu anlatalım.

Evde çocuğunuza sorumluluk bilincinin gelişmesi için işler verin. Çocukların enerjisi bazen de uzun süre oturdukları ve hareketsiz kaldıkları için ortaya çıkabilir. Onları örgütleyin ve harekete teşvik edin. Evin dışındaki veya içindeki ev işleri için yardım etmelerini isteyin. Bu görevler ile onları hem harekete yönlendirebilir hem de sorumluluk becerilerinin gelişimine destek olabilirsiniz.