Daha mutlu ve kaliteli bir yaşam hedefliyorsanız, öncelikle bedeninizle ilgili ters giden şeyleri ya da kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bedensel dönüşüm sürecinize başlarken öncelikle işlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarmaya odaklanın. Eğer daha önce işlenmiş gıda tüketiyorsanız, bu düzene geçmek sizi ilk aşamada hem bedensel hem de de zihinsel olarak epey zorlayacaktır.

 

Fakat bu zorlu alışma evresinin ardından, günler geçtikçe bu gibi kötü alışkanlıklardan kurtulabildiğinizi görmek kendinizi daha güçlü hissetmenizi sağlar. Ayrıca doğal ve yeterli miktarlarda beslenmek hem vücudunuzun daha sağlıklı olmasını sağlar hem de zaaflarınızdan arınmanıza yardımcı olabilir.



Bedeninizi dönüştürürken spor yapmak ve aktif bir hayatı benimsemek de çok önemlidir. Çünkü spor yapmak kişiye serotonin ve dopamin gibi hormonlar salgılatır. Bu hormonlar da kişinin şiddet, öfke ve melankoli gibi istenmeyen duygulardan uzaklaşmasına yardımcı olur. Ayrıca spor yapmak zaman içinde, kişinin bedensel limitlerini zorlamasına ve hayatın her alanında motivasyonun artmasına yardımcı olur.

 

“An”da kalmayı öğrenin

 

İnsanın daha erdemli, daha sakin ve huzurlu bir yaşam sürmesi için başarması gereken ilk şey “anda kalmayı” öğrenmektir. Bunu başarmak için hemen kişisel gelişim kitaplarına sarılmanıza gerek yok. Birkaç basit adımı izleyerek, kafanızın içinde dönüp duran ve sizi daha kaotik bir birey haline getiren düşüncelerden kurtulabilirsiniz.

 

Erteleme huyundan vazgeçin

 

Erteleme hastalığı, günümüzde pek çok insanın muzdarip olduğu bir sıkıntı. Siz de böyle bir problemle yüz yüzeyseniz bundan vazgeçmek için kendinizi eğitmelisiniz. Çünkü işleri, planları ve hayalleri bekletmek anın getireceği güzelliklerden ve hayatın doğal akışından mahrum kalmanıza neden olacaktır.

 

Meditasyon yapın

 

Meditasyon deyince aklınıza hemen, muhteşem bir doğanın için yalnız bir şekilde bağdaş kurularak meditasyon yapan kişi imgesi gelmesin. Çünkü meditasyon, hayatınızın her alanında ve her koşulda uygulanabilecek bir kişisel gelişim unsurudur. Başlangıçta sakinleştirici bir müzik eşliğinde oturup gözlerinizi kapadıktan sonra, sadece nefesinizi dinlemek bile yeterli olacaktır.

 

“Hayatın asıl trajik yanı bir gün son bulacak olması değil, başlaması için çok uzun süre beklememiz gerektiğidir” W.M Lewis