Ocak ayı meclis toplantısında trajikomik bir bahaneye şahit olduk. Aralık ayı meclis toplantısında verilen önergenin Hukuk Komisyonu’na gönderilmesinin ardından gelen karar herkesi şaşkına çevirdi. İstanbul Caddesi üzerinde yer alan üstgeçide CHP’li meclis üyeleri tarafından Şehit Jandarma Komando Doğan Ülker’in adının verilmesi teklif edilmişti. Komisyondan gelen karar ise, Karasu’da sadece bir tane üstgeçit olduğu ama çok sayıda şehit olduğu, bu yüzden her şehidi onore etmek adına genel olarak “Şehitler Köprüsü” adı verilmesi uygun görüldüğü yönündeydi. Haklı olarak CHP’li üyeler tepki gösterdi. Mustafa İngenç ise komisyonu işgüzarlık yapmakla itham etti.

 

Karasu’da 20 tane meslek lisesi yok ama birinin adı Şehit Hasan Keleş... Karasu’da 50 tane bölünmüş cadde yok ama birinin adı Şehit Atıf Ödül... Karasu’da 50 tane lise yok ama birinin adı Şehit İbrahim Abanoz... Ve Şehit İsmail Hakkı Yılmaz, Şehit Ferhat Sözer ve de diğerleri... Her şehidimizin adı neredeyse bir kurum ya da kamu alanında yaşarken, üzerinden insan geçmeyen bir üstgeçit sizin için neden bu kadar kıymete bindi? 15 Temmuz’da koymadığınız isim neden şimdi parlak fikriniz olarak peyda oluverdi?

 

Bir arkadaşın dediği gibi, meclis toplantılarında neden her gelen topu böyle kalenize alıveriyorsunuz? Sayın Başkan, bir kızı 50 kişi ister bir kişi alır. Yolda kolunuzdan tutup üstgeçidi sizden isteyenler ile önerge veren aynı ciddiyet kefesinde mi? Mustafa İngenç haklı ki: Komisyon, anlamsız bir karar almış!

 

Bugüne kadar bir kez dahi üzerinden geçmediğiniz o üstgeçidin de hayrını görün. Hayırlı haftalar...