Değerli okurlarımız yarın Ramazan Bayramının birinci günü. Hepimizin içinde biraz hüzün biraz da sevinç hâkim.

"Covid-19 salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de dijital dünyanın bize sunduğu iletişim kanalları ile sevdiklerimizin yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz.

Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz. Evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Dijital birçok fırsatımız var, büyüklerimizi arayalım. Mesafelerimiz uzak olsa da gönüllerimiz uzak olmasın.

Bu zor günler geçecek ve eminim daha güzel günler olacak. Güçlü ve sabırlı olalım. Bugünleri hep birlikte el birliğiyle aşmak ve güzel günlere çabucak ulaşabilmek için lütfen biraz daha sabırlı olalım. Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen bu günlerin geçeceğine olan inancımız çok yüksek.

Herkesin de maksimum önlem ile gelecek güzel günleri de düşünerek sürecin daha kısa sürede atlatılması için elinden geleni yapmasını temenni ediyorum. Devletimizin aldığı tüm kararlara da koşulsuz uymamız gerektiğini asla unutmayalım.

Bu süreçte moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız çok önemli. Umudumuzu, inancımızı, azmimizi kaybetmeyelim. Aldığımız her önlemi sadece kendimiz için değil toplumumuz ve bu dünya için alıyoruz. Lütfen duyarlı olalım. Ve şimdi gösterdiğimiz duyarlılığı sonrası için de gösterelim. Birlik beraberlik içinde hareket edelim. İnsanlık tarihi nelere şahit oldu bu zamana kadar, nelerin üstesinden geldi. Ne kadar zor gelse de bize bu günler sabırla, umutla geçecek.

Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için bu bayramı bir vesile görüp sabır ve umudu da bir hayat tarzı olarak benimsemeliyiz. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı ve böylelikle sağlıklı bir toplum oluşturmayı bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz.

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür. Ramazan Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar…