Karasu’nun en büyük sorunu bence şu anda SUBÜ’dür. Ciddi manada gerçekten ele alınması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Biz gazeteci olarak SUBÜ için elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Her kesimden SUBÜ ile alakalı, ilçemize kazandırılması noktasında AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, MHP, Oda Başkanlarımız, Belediye Başkanımız, Kaymakamımızdan demeçler aldık.

kesim Sakarya Uygulama Bilimler Üniversitesinin ilçemize kazandırılmasını istiyor. Şunu söylemeden de geçmek istemiyorum. Sadece bu üniversitenin ilçemize kazandırılmasını istemekle bu iş olmaz. Bu partilerdeki kimlikler, oda başkanları, belediye, kaymakamlık bir masa etrafında toplanıp bu hareketi birlikte yürütmeleri gerekiyor. Bunu her seferinde dile getirmekten de geri durmadım. Durmam da. Birlik olmadı mı hiçbir sonuca varamayız.

Ama bizde tek akılcılık olduğu sürece CHP bir yerden, Ak Parti bir yerden, Saadet bir yerden, MHP bir yerden, oda başkanları, belediye, kaymakamlık farklı farklı demeçler verdiği sürece, ayrı ayrı demeçler verdiği sürece aslında birliktelik olmadığı sürece bu sorunumuz çözüme kavuşmadan kapanır. Bize de 3,4 bölüm verirler bakakalırız.

Düşünsenize Karasu’muza bu üniversite kazandırılacak ve Karasu’ya yaklaşık 15 ila 30 bin arası öğrenci gelecek. Gelişimimiz açısından bu Karasu’muzu daha da ileriye taşıyacak.

Ancak bu konu bence kapanır gider. Herkes kendini ön plana atıp ben daha girişimliyim, benim sözüm geçer diyerek gövde gösterisi yapmaya devam edilir. Kazandıklarını zannedip aslında ilçeye zarar verdiklerinin farkına inşallah varırlar.

SUBÜ meselesinde aslında çok doluyuz. İlçemiz küçük bir ilçe değil, İlçemizde sözü geçen bireylerin de olduğunu düşünüyorum. Ama bizde birliktelik tek fikirlilik olmadığı için kaybediyoruz ve bu böyle de devam eder bu fikirler böyle devam ederse.

CİDDİYETİN FARKINA NE ZAMAN VARIRIZ?

Hürriyet Mahallesi’nde bir taş ocağı mevzusu var bu mevzu sadece aslında hürriyet mahallesinde yok aslında Adatepe Tepetarla ’da da bu sorun var. Ancak bu mahalleleri bir birinden ayırın şey Hürriyet Mahallesi’nde yapılmak istenen taşocağı vatandaşların mahallenin tapulu olduğu alan, hürriyet mahallesi vatandaşları o kadar güzel birliktelik sağlamışlar ki mahalleli resmen el ele verip taş ocağına karşı geliyor.

Ancak Adatepe Tepetarla da ise bir birliktelik göremedim. Yani arazileri tapulu değil, iskân verilmiyor, oturdukları evin bile kendilerinin olmadığının farkında bile değiller.

Tepetarla ’da ki Adatepe’deki vatandaşlar hiçbir birliktelik içerisine girmiyor. Mahalle halkına deniyor ki burada senelerdir bir bey davası var. Bey davası olduğu için ve senelerdir mahkemelik olduğunuz için sizlere tapu iskân neyse verilmiyor. Şimdi buraya taşocağı yapılırsa sizler evlerinizden çıkıp nereye gideceksiniz?

Evlerimizin tapusu dahi yok ama sizler bir birliktelik sağlamıyorsunuz. Sizi evlerinizden çıkarttıkları zaman, size tapularınız nerede diye sormayacaklar mı? Size hiçbir ücret karşılığı olmadan vatandaşları evlerinden arsalarından tarlalarından çıkartabilirler mi? Olabilir. Resmen bu durumun farkında dahi değiller. Ya düşünsene tapun yok, bu ev benim diyebileceğin hiçbir evrakın yok, elinde sadece bey davası var tamam bey davan sürüyor ediyor, ancak taşocağı yapılacak yerde binada yaşayanlar arsası olanlara kardeşim sana ücret ödememiz için senin bu arsanın evinin tapusu nerde diye sormayacaklarını mı? Zamanda herkes kendine bir yer belirlemiş, arsa belirlemiş almış oturmuşlar yerlerine. O arsaların sizin olduğunu sadece o mahalleli biliyor.

Bu durum pek ciddiye alınmıyor. Gerçekten haklarında ne hayırlıysa o olsun.