-

KABAKOZ MAHALLESİ'NE 10 YIL SONRA ASFALT GELDİ (izle):

...

Karasu’nun Kabakoz Mahallesi’ne 10 yıl aradan sonra asfalt geldi. Maliyeti 7 milyon lira olan at ve üst yapısı tamamlanacak olan toplam 25 cadde ve sokak üzerine yapılacak olan 8 bin tonluk asfalt çalışmasını tarihi bir çalışma olarak nitelendiren Belediye Başkanı İshak Sarı, asfalt işlemi hakkında şöyle konuştu:

KRONİK SORUNLAR GİDERİLİYOR

“Altyapısı altı aydan beri süren bir çalışma sonrası asfalt döküm işlemini başlattık. Yağmur suyu hattı, alt yapısı ve bordür çalışmaları ile mahallenin önemli bir sorununa çözüm getirmiş olacağız. Toplam 5 buçuk kilometrelik bir alanda yapılacak olan çalışma ile mahallenin kronikleşmiş sorununu ortadan kaldıracağız.

ASFALT SEZONU KAPANDI

Özellikle okul çevresinde öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar da ortadan kalkacak. Bu asfaltlama ile kış sezonuna giriyoruz ve ilçedeki asfalt çalışmalarına ara vereceğiz. Tuzla Mahallesi’nde bir kilometrenin üzerine olan yolun sıkıştırma işlemini yapacağız ve Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği asfalt çalışmasıyla asfalt sezonunu kapatacağız

TOPLAM 20 KİLOMETRE

2021 asfalt sezonu içerisinde 20 kilometreye yakın asfalt serim çalışması gerçekleştirdik. Doğu Karadeniz Caddesi’nde 5 kilometre, bugün başlayan Kabakoz Mahallesi’nde 5 buçuk kilometre ve bölge bölge kısa mesafeler ile 20 kilometreyi bulan bir çalışma ile sezonu tamamladık.

EKSİKLERİN FARKINDAYIZ

Karasu 457 kilometre karelik geniş bir alana sahip. Her mahallenin kendine göre asfalt ve altyapı sorunları var. Her mahallenin her sokağı eksiğinin bilincindeyiz. Bu yerlerin sıkıntılarını imkanlar doğrultusunda ve popülasyon yoğunluğuna göre öncelik sırasına göre gidermeye çalışıyoruz.

SIRAKIRSAL MAHALLELERDE

Önümüzdeki yıllarda kırsal mahallelerdeki kronikleşmiş sorunları da çözmeye başlayacağız. Bu çalışmaları diğer kurumlarla istişare ederek alt ve üst yapısı tamamlanmak şartıyla yapacağız. Asfalt dökülen yolda elektrik, doğalgaz, su, telefon gibi kazıların yapılmasının önüne geçeceğiz. Arıza olmadıkça asfaltta kesim yapılmasını istemiyoruz”