KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 17’nci Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, Karasu’da 2007 yılında Kibar Holding tarafından “5 yıl içinde fabrika yapmak” şartı ile satın alınan bin 700 dönüm arazi üzerinde hiçbir faaliyet yapılmadığı söyledi.

 

DEVRETSİNLER

 

Komite Başkanı Mehmet Çatalbaş, Denizköy ile Camitepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan bin 700 dönüm arazinin fabrika yapılmak kaydı ile Kibar Holding tarafından satın alındığına dikkat çekerek “Aradan geçen 13 yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. İlerleyen dönemlerde Kibar Holding’in bünyesinde bulunan Assan Alüminyum tarafından bu arazi üzerinde alüminyum fabrikası kurulacağı söylense de bir çivi dahi çakılmadı. Şirket yetkilileri zaman zaman Karasu’ya gelerek burada ses getirecek bir yatırım yapacaklarını söyleyerek geri dönüyorlar. Şirket buraya fabrika yapmayacaksa fabrika yapacaklara veya Sakarya Üniversitesi’ne devretsinler” dedi.

 

İKİ YIL GEÇTİ

 

Assan Alüminyum yetkileri, 2018 yılında Karasu’ya yaptıkları ziyarette mevcut arsaya 900 milyon dolarlık yatırımla 5 yıl içerisinde 260 bin ton nihai mamul üretimine ulaşacak bir alüminyum fabrikası kuracaklarını açıklamışlardı” diyen Çatalbaş, “Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Aykut Koray Özçelik, ziyarette yaptığı konuşmada, ses getirecek bir yatırımı Karasu'da hayata geçireceklerini söyleyerek bu yılı tamamen zemin ve gerekli envanterleri oluşturma dönemi olarak geçireceklerini 2020 ve 2021 yılları içerisinde de tam kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etmişlerdi. Aradan geçen 2 yıla rağmen şirket burada hiçbir faaliyette bulunmadı” ifadelerini kullandı.