Karasu SEDAŞ emeklisi Osman Bektaş’ın damadı, evli ve üç çocuk babası olan 15 Temmuz şehidi İhsan Yıldız’ın evinde yapılan mevlid-i şerif okumasına katılan ilçe protokolü, şehidin ailesini olayın 1.yıldönümünde yalnız bırakmadı. Şehit evinde düzenlenen mevlid-i şerif okumasına, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ahmet Tevfik Altunel, Karasu Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Demirel, Kocaali Müftüsü ve Karasu Müftü Vekili Ahmet Halıcı ile şehit İhsan Yıldız’ın akrabaları ve sevenleri katıldı. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehitlik mertebesine erişen İhsan Yıldız'ın şahadetinin 1. yıldönümü münasebetiyle Şehidin evinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okundu. Tüm şehitlerin ruhları için dualar edildi.

 

“Şehitlerimize Minnet Borçluyuz”

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Orhanlı gişelerinde Şehit olan İhsan Yıldız'ın eşi ve ailesi ile bir süre sohbet ederek kendilerinden bilgi aldı. İspiroğlu, “15 Temmuz'u unutmamak adına, şehitlerimizi hatırlamak adına, kahramanlık gösteren gazilerimiz adına 15 Temmuz’un senesinde ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Biz, öncelikle o şehitlerimize minnet borçluyuz. 15 Temmuz’un yıl dönümünde kalabalık ve coşkudan anlıyoruz ki, değil bir yıl bin yıl da geçse bu hain girişim ve şehitlerimiz unutulmayacaktır, her zaman şehit ailelerimizin yanındayız ve onların destekçileri olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeşkanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da gerekli dersi vermiştir” diyen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, “15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin birliğine göz dikmiş hainler her zaman karşılarında yüce milletini bulacaklardır. Vatanı, milleti, devleti, milli iradesi ve demokrasisi için canını siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin bizlere bıraktıkları emanetler olan değerli ailelerinin sonsuza kadar yanındayız” dedi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: