Fidan dikimine Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersöz, Karasu SGK Müdürü Ercan Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Belediye başkan yardımcıları Murat Çelik, Savaş Sancaktar ve Hamza Uğur, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç ile Orman İşletme Müdürü Sungur Mehmet Yeni katıldı.

 

“Bizler 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız” diyen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, “15 Temmuz 2016 günü ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşandı. Ama milletimizin feraseti duyarlılığı sayesinde de çok kısa sürede bertaraf edildi. Bir haftadan beri şehitlerimizin anısına etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle 15 Temmuz şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturmak istedik. Orman İşletme Müdürlüğü’müz de gerekli gayreti gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“Hepimizin bildiği gibi Asker kıyafeti giymiş bir takım hain terörist maalesef ki devletimize emniyetimize kastetmek istedi. Ama gerçekten Türk milleti yüceliğini bir kez daha gösterdi ve o gece devletine, milletine ve bayrağına sahip çıktı” diyen Gürçam sözlerini, “Dolayısı ile 15 Temmuz günü şehit olan 250 insanımız var. 2500'e yakın gazimiz var. Onlara sonsuz minnettarız. Tüm Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun. Gazilerimize ise hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. İnşallah bu şekilde ki olayları bir kez daha yaşamayız. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin” ifadeleriyle tamamladı.

 

15 Temmuz Türkiye için bir milat olduğunu söyleyen İspiroğlu ise; “Çünkü bu alçak saldırı darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbiden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı ise Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Ama Allah’a şükür milletimizin cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurduk” dedi.

 

İlçe protokolü, 15 Temmuz Demokrasi Ormanı’na çok sayıda fidan dikti. Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen ilçe protokolü, personelin daha önceden hazırladığı çukurlara fidanları ekti ve su verdi. Bazı protokol üyelerinin de kazma ve çapa ile yeni çukurlar açtığı ve fidanları kendi elleriyle ektiği gözlerden kaçmadı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: