-

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsünün ilçeye kazandırılmasıyla yediden yetmişe herkese fayda sağlayacağını belirten AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Başkan Sarı ile birlikte, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı ziyaret ettiklerini ve Karasu’nun avantajlarını ve taleplerini dile getirdiklerini, muhatapları olan il ve ilçe siyasi parti temsilcileri ile görüşmeler halinde olduklarını ifade etti.

“Limanımızla, sanayimizle, turizm ve tarımımızla en ön plandayız. Bunların hepsini bir arada yapan ilçeyiz” şeklinde konuşan Başkan Yavuzyiğit, “Türkiye’nin en önemli şehirleri olan İstanbul ve Ankara’ya lokasyon olarak 2 - 3 saatte ulaşabiliyoruz. Değerlendirmelerin bu doğrultuda yapılacağını düşünüyoruz” dedi. Diğer ilçelerden öne çıkan avantajlarının da mevcut olduğunu ifade eden Yavuzyiğit, Karasu’daki yazlıkçı konut sayısının fazla olmasının öğrencilerin konaklamaları noktasında önemli bir avantaj olacağının altını çizdi.

İlçe başkanlarıyla sürecin başında gerçekleştirdikleri ilk toplantıya da değinen Hasan Yavuzyiğit, “Maalesef ki, üzülerek söylüyorum; konuşmamızın ertesi günü sokağa çıktığım zaman bu durumu bir ilçe başkanımız sokakta siyasi malzeme haline dönüştürdüğünü bizzat öğrendim. Bizler bir arada konuşurken, değerlendirme yaparken bir kişinin ön planda durmasını üste çıkması gerektiğini tartışmadık. Biz bu üniversiteyi nasıl kazandırabilirizi tartışmamız gerekirken dışarda bu konu, ne yazık ki siyasi malzeme haline geldi” ifadelerini kullandı.