-

Karasu Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda 76 öğrenci aktif olarak eğitim görüyor. Bunlardan 52 öğrenci bir yandan kursa gidiyor bir yandan da ortaokul eğitimini sürdürüyor. 24 öğrenci ise okulunu bir yıl dondurarak hafız olmak için Kur’an kursunda eğitim alıyor.

Hafız yetiştirmesiyle dikkatleri üzerine çeken Merkez Erkek Kur’an Kursu üçüncü dönem kayıtları, 30 Ocak tarihinde başlayıp 20 Şubat tarihine kadar devam edecek. Kayıtlarda özellikle 10 yaşındaki çocuklara ağırlık verdiklerini ifade eden Kurs Müdürü İlhami Ulusoy, “Kursumuza 10-13 yaş aralığında ortaokul düzeyindeki öğrencilerimizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl yaklaşık 10 hafız mezun edeceklerini belirten Müdür İlhami Ulusoy, hedeflerinin 2023 yılında 25 hafız mezun etmek olduğunu vurguladı. Öğrenciler için temiz ve hijyenik bir ortam sunmaya özen gösterdiklerine değinen Müdür Ulusoy, “Yatakhane, derslik, yemekhane, tuvalet, lavabo ve mescitlerimiz, modern ve öğrencilerin rahat kullanabileceği bir ortam. Öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitiminin yanı sıra öğrencilerimizin sportif faaliyetlerine de önem veriyoruz” dedi.