-

KARASU'DA 23 NİSAN BÖYLE KUTLANDI (izle):

...

Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Karasu Şehir Stadı’nda devam etti. Tribünleri tamamen dolduran vatandaşlar, son yılların en coşkulu kutlama programını izledi.

Tören, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Selamlamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. Turhan, konuşmasında “Tarihimizin parlak sayfalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıl dönümüne ulaşmış olmanın kıvanç ve mutluluğuyla bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz” vurgusunda bulundu.

Kutlama programı, şiirlerin okunması, renkli gösterilerin sunulması, halk oyunları ve müzik gruplarının dinletileri ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, dört okul öğrencileri tarafından ortak hazırlanan final gösterisiyle son buldu.

Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Çınarbay verdi. Dereceye giren öğrenciler ise şöyle oldu:

KOMPOZİSYON YARIŞMASI:

1- Furkan Çifçi (Karasu İmam Hatip OO)

2- Tuğanna Can (Sezi Eratik OO)

3 – Hilal Nur Cebeci (Şehit Ferhat Sözer OO)

ŞİİR YARIŞMASI:

1- Berranur Kuruoğlu (İnönü İO)

2- Üzeyir Tarık Türk (Aziziye İO)

3 – Tuğçe Buğlem Sarı (İnönü İO)

RESİM YARIŞMASI:

1- Barış Pala (İnönü İO)

2- Ebrar İlhan (İnönü İO)

3 – Hanzade Alya Yıldız (Zübeyde Hanım AO)