-

Pazartesi günü karasu Kaymakamlığı tarafından muhtarlara yönelik bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kaymakam Dr. Ahmet Naci helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, daire amirleri ve çok sayıda muhtarın hazır bulunduğu toplantıda Camitepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Tarı’yı vekaleten toplantıda bulunan Muhtar Azası Halil İbrahim Ustaömer, söz aldı.

Karasu Belediyesi’nin Sahil Projesi’nin ikinci etabı ile ilgili çalışması, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin taşınması, Roman vatandaşların kalıcı konut sorununa çözüm, karavan parkı alanı konularında Camitepe Mahallesi’nin işaret edilmesine ilişkin ifadeler kullanarak konuşmasına başlayan Muhtar Azası Ustaömer, “Belediye Başkanı İshak Sarı, buradaki olayların Camitepe ve Denizköy Mahalleleri üzerinde döndüğünü ve Camitepe Mahallesi’nde 3 bin dönüm arazinin söyledi. Oraların arazilerini bilen bir kişi olarak konuşuyorum” dedi.

Mahallelerinde Kibar Holding’e ait 3 bin dönüm arazinin yer aldığını söyleyen Halil İbrahim Ustaömer, “Orası 15 yıldan beri bu arazi işgal edilmiş durumda. Bu, bizim kanayan yaramız. Bunu Milli Emlak da biliyor. Bu köydeki vatandaşlara sorulmadan mı bu araziler birilerine verilecek? Verilmesi gereken bir arazi varsa, Kibar Holding tarafından işgal edilen arazi verilsin sahildeki arsa sahiplerine” şeklinde konuştu.

“Dışarıdan gelen bir vatandaş, mahallelinin işlemiş olduğu araziye el konuyor. Kalkıp da, ‘Ben burayı İstanbul’dan, Karasu’dan kiraladım’ diyor” şeklinde ifade eden Ustaömer, “Peki, o köyde ikamet eden biri olarak sen bana sormadan benim yerimi nasıl kiralıyorsun. Bu konuda vatandaşların, köylülerin bilinçlendirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

MUHTAR AZASI DEVLETE SORAMAZ

Muhtar Azası Ustaömer’e, üslubunun yanlış olduğunu ve yaşının da uygun olmadığını belirterek sözlerine başlayan Kaymakam Dr. Helvacı, “Sinirliliğine kaynak teşkil edecek burada bulunan kimseden bir şey çıkmadı. Burası bir siyasi arena değil” dedi.

Bir ilçenin kaymakamı olarak o ilçeye olan saygımın gerekliliğini gözeterek yakındığım hususlardan biri de devletin arazilerini hangi hakla olursa olsun el konulması olayı” şeklinde kaydeden Dr. Helvacı, “Bunu yanlış buluyorum. Devletin mülklüğünün devlete ait olduğu bir durum içerisinde, devlete ‘Ali, Veli, Ayşe, Fatma, Zehra’nın işgal edip o işgali kendisine mülk kabul edip devletin kendi tasarrufu altında bulunmasını ortadan kaldırıp nasıl bize sormadan satabiliyorsun’ diye devletin muhtarının bir azası soramaz. Bu kadar net ve yalın. Diğer konuştuğumuz hususlar ise Ankara’nın uhdesinde yürütülen çalışmalar. Bu çalışmaları da yakından takip ediyoruz” sözlerine yer verdi.