KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası S Plakalardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Bak, servis şoförlerinin bu yıl mağdur olduğunu söyledi. “Pandemi süreci boyunca tüm esnafın olduğu gibi şoför esnafı da zor ve sıkıntılı günler geçirdi” diyen Bak, “Karasu’da arabacı camiasıyla beraber 65 adet S plaka sahibi servis şoförleri yaklaşık 4 aydır kontak kapattı” diye konuştu.

 

Milli Eğitim ile olan sözleşmemiz duruyor, içeride teminatlarımız var. Madden sıkıntı içerisindeyiz” şeklinde konuşan Sıtkı Bak, “Karasu’daki 65 adet S Plaka şoförü, 15 Mart günü kontak kapattı. Mağduriyetimizi Milli Eğitim’e ilettik. Bakanlık ve İl Müdürlüğü’nden olumlu bir dönüş alamadık” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

 

MAZOTA ENDEKSLİ OLMAMALI

 

Önümüzdeki sezon için bir toplantı yapacaklarını söyleyen Sıtkı Bak,  “Geçen yıl ile bu yıl arasında ciddi bir rayiç bedel farkı var. Eğer fiyatlar düşük olursa, 65 servis şoförü de hizmet vermeyecek. Mazota göre fiyat belirleniyor. Mazot düşünce, fiyatlar düşürülüyor, yükselince de aynı oranda yükselmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Odası S Plakalardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Bak, “Sadece mazotla alakalı değil, lastik fiyatları yükseldi, yağ fiyatları katladı. Bu hizmet ücretleri hesap edilmeden fiyat belirleniyor. Fiyatlar ise geçen yıla göre yüzde 30 düşük. Bu fiyatlarla anlaşmamız mümkün olmayacak” diyerek yetkililere seslendi.

 

SÖZLEŞMELER TEK TARAFLI

 

5-10 bin lira teminatlar ödendi, Temmuz’a kadar sözleşme yapıldı. Ama bir gün kontak açılmasa, arabacının yevmiyesi kesiliyor. Tek taraflı mağduriyet söz konusu. Bu nedenle seneye, bu fiyatlarla ihaleye kimse girmeyecek ve almayacağız” diyerek sözlerine devam eden Bak, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı:

 

Araçlarımıza 2-3 çeşit sigorta yapmak zorundayız. Her çocuğun sorumluluğu üzerimizde ama fedakarlığımızın karşılığını alamıyoruz. En ufak hatada Milli Eğitim’den ceza yiyoruz. Aylardır S plaka şoförlerinin cebine 5 lira girmedi. Arabacının iyi niyetinin suiistimal edilmesine göz yummayacağız

 

SITKI BAK'IN AÇIKLAMALARI: