Karasu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri olan Türkiye’nin tek doğal su basar ormanı olan Acarlar Longozu’nun yürüyüş yolları ile girişinde çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı. Longoz’a otopark alanının da yapılacağı belirtilirken, kiosk sistemi, kameralar ve daha birçok yeni düzenlemenin getirileceği öğrenildi.

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, “İlçemizin önemli turizm destinasyon noktalarından biri olan Acarlar Longozu’nda yenileme çalışmaları başladı” dedi. Gürçam, “Longoz içerisindeki yürüyüş yolları yenileniyor. Otopark alanı düzenleniyor, kamera sistemi yerleştiriliyor. Ayrıca, led aydınlatma sistemlerinin de kurulduğu Longoz’a gözetleme dürbünü, su altı ve su üstü çekim kameraları, kiosk sistemi ve tanıtım materyalleri de eklenecek” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, “İlçemizin önemli turizm alanlarından biri olan Acarlar Longozu’muz, yeni yüzüyle halkımızla buluşmak için gün sayıyor. Karasu Kaymakamlığı’mız ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda, doğa harikası bu alanı en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.