-

İSHAK SARI'DAN ÇATALBAŞ'A SERT YANIT (izle):

...

Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi konuşan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Mayıs ayı başında bir basın açıklaması yapan BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın açıklamalarına sert şekilde yanıt verdi. Başkan Sarı, meclis öncesi 40 dakika boyunca Çatalbaş’ın ifadelerini tek tek yanıtladı.

İshak Sarı, sözlerine “Takım elbise giyip, kravat takıp kamera karşısına geçmek bence adamlık değil. Adamlık biraz doğruyu söylemektir, iftira atmak değildir” ifadelerini kullanarak başladı. Sarı ardından, “Söz konusu meclis üyesi arkadaşımızı, bu meclis sıralarında defalarca yerin dibine soktum, yüzü kızarmıyor. Babam yaşında adam. Ben, laf söylemeye utanıyorum” diyerek sert ifadeler kullandı.

BİR YAPTIRIMI OLDUĞUNU GÖRECEK

Eleştiriye kapalı olmadıklarını fakat iftira ve yalana katlanamadıklarını dile getiren Başkan Sarı, kesilen cezaların eleştirilmesine yanıt verdi. “Biz, ceza kesme meraklısı değiliz. İlçeye düzen getirmeye çalışıyoruz” diyen İshak Sarı, “Eğer vatandaş, aracını kaldırıma çıkartıyorsa, dubaları ezip park ediyorsa, kuralları ihlal ediyorsa bu yapılanın bir yaptırımı olduğunu görecek” diye konuştu.

Yeşil alana iki blok yapıldığı konusunda yapılan açıklamaya da yanıt veren Sarı, “Yeşil alana bina yapılması için konunun meclise taşınması ve plan değişikliği yapılması lazım. Tecrübeli bir meclis üyesinin bunu iddia etmesi kastidir ve ahlaka aykırıdır. Bunu ispat edemiyorsa ahlak, haysiyet ve şeref konusunda sıkıntısı vardır” dedi.

BUNU BİLMİYOR MUYDU?

Başkan Sarı, iddia edilen konuya cevap vererek, “2008 yılında imar planı yapılırken şahsın bir arsası yeşil alan olarak bırakılmış. Vatandaş, dava açıp kazanmış ve arsasını geri almış. Arsayı da üçüncü bir şahsa satmış. Kazanılmış bir davayı yeşil alan olarak gösteriyor. Sayın meclis üyesi, şeytanın yattığı yeri bilir. Bunu bilmemesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

Mehmet Çatalbaş’ın ardından Çatalbaş soyadına da değinen Sarı, “Soyadı açısından bu arkadaşların şöyle bir geleneği var; muhakkak kendi soyadlarını bir yerlere koyacaklar. Aşiretlere benziyor tarzı. Her patiye bir adam koyarlar. Bu arkadaşın tarzı da böyle. Bu tablodan vatandaş bıktı. Milletin yakasından düşün” ifadelerini kullandı.

GİREMİYORSA BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL

İhalelerin de internet ortamı üzerinden yapıldığını belirten Belediye Başkanı İshak Sarı, “EKAP’ı takip eden, Karasu Belediyesi’nde neyin ihaleye çıktığını kolayca görür. Karasu esnafının, ihaleye girmesi için çağrıda bulunuyoruz. Fakat esnaf, e-imza kullanamıyor. Bu kişiler beceremeyip ihaleye giremiyorsa bizim suçumuz değil. Şartları sağlayan herkes ihaleye girebilir” diye konuştu.

Mekanik malzeme açıklamalarına da yanıt veren Belediye Başkanı İshak Sarı, “141 bin 500 ton mekanik malzemeyi, yedek parça olarak nitelendiriyor. Yıllardır siyaset ve il genel meclis üyeliği yapan biri, mekanik malzemenin ne odluğunu bilmiyor mu? Mekanik malzeme tabirinin, yol alt malzemesi olduğunu çok iyi biliyor. Bu ahlakla örtüşen bir konu değil” dedi.

ÇATALBAŞ’A İTHAMLARDA BULUNDU

Çatalbaş’ın iddialarına yanıt veren Sarı, “Bir de kendi yaptıklarını sayalım, madem konuşuyoruz” diyerek Çatalbaş’a yönelik ithamlarda bulundu. “Seçim döneminde düzenledikleri 200 kişilik yemekli organizasyonun parasını Belediye’ye ödetmişler” diyen Sarı, “Madem kamuyu düşünüyordun, döneminde Karasu Belediyesi’nden nüfuzunu kullanarak Kocaali’nin Kirazlı Mahallesi’ne neden beton gönderttin?” diye sordu.

Son olarak Çatalbaş’ın sık sık parti değiştirdiğine de değinen Sarı, sözlerini “Benim AK Parti İlçe Başkanlığım zamanında haber göndertti ve AK Parti’ye geçmek istedi. Ben almadım. Bugün de laf kalabalığı ile bir şeyler söylemesi ahlaka uygun değil” diyerek tamamladı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.