KarasuHaberleri.com Öncü Karasu

Nevtan Angün’ün haberi

 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) www.mapeg.gov.tr internet sitesinde 20 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan 140.Grup İhale İlanları içerisinde Karasu’nun Adatepe ve Konacık mahalleleri arasında bulunan geniş arazinin olması dikkat çekti. Adatepe Mahallesi’nin yerleşim alanları dışında kalan ve mahallenin kuzeyinden başlayan ve Konacık Mahallesi’nin güneyine kadar gelerek yerleşim alanlarını da içerisine alan geniş arası için ihale kararının alındığı görüldü.

 

HUKUKİ DURUM SONA ERDİ

 

İhale ilanında Konacık – Adatepe – Akgöl üçgeninde bulunan geniş bir arazi, “3213 Sayılı Maden Kanunu’nun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 766 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanunu’nun 30.maddesine göre” ihale edilecek arsalar arasında gösterildi. Bu bölge, 3388394 erişim numarası ile 4.Grup maden grubu olarak ihale kapsamına alındı. İhale ilanının 20 Temmuz 2020’den beri “İhale İlanları” arasında yer almaya devam etmesi de dikkat çekti.

 

4.GRUP MADENLER NEDİR?

 

İhale ilanında yer alan 4.Grup Maden kapsamına sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenlerin yer aldığı öğrenildi. Bölgede, hangi madenlerin olduğu ve ihaleyi bütün olarak mı yoksa parça parça mı verileceği konusunda kesin bir bilgiye ise ulaşılamadı.

 

İŞTE MADEN SAHASI ARAZİSİ: