-

ADI ve ÜLKESİ NEDENİYLE POLİS BASKISI GÖRDÜ (izle):

...

Ekim ayında Arnavutluk’un Tiran şehrine giden ve havaalanında polis baskısına maruz kaldığını iddia eden Recep Tayyip Altındal, kendisinin adıyla dalga geçildiğini ve pasaportunun polis tarafından yere ve duvarlara atıldığını söyledi. Altındal, “Haksız bir baskı ve hakaret gördüm, alay edildim. Adım ve ülkemle alay ettiler. Çok zoruma gitti” diye konuştu.

Yaşadığı olayı anlatan Recep Tayyip Altındal, “Tiran havaalanında pasaport kontrolüne girdim. Polise turist olarak geldiğimi söyledim. Beni iki kez sıranın en arkasına gönderdi. Bizi 15 kişi olarak ayrı bir yere aldılar. Sıra bana gelince pasaportumu alarak duvara çarptı ve yere attı” dedi.

GURURUMA DOKUNDU!

Altındal, “Bavulumdaki eşyaları yerlere fırlattı. Telefonumu alarak mesajlarımı ve fotoğraflarımı karıştırdı. Gülerek telefonumu vermedi. Elinden alınca da beni hırpalayarak bir odaya götürdüler. Arnavutça bir şeyler mırıldandılar, adımın Recep Tayyip olduğuyla ilgili konuştular. Beni 24 saat süreyle aç ve susuz bıraktılar. Üzerinde ay ve yıldız olan bir pasaportun yerlere atılması, duvara çarpılması gururumu kırdı. Türk vatandaşı olarak Arnavutluk’ta değerli olduğumuzu düşünüyordum” şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Altındal’ın annesi Münevver Altındal ise “Oğlum, Arnavut bir kadının telefonundan beni arayıp durumu anlatınca konsolosluğa ulaştık. Fakat konsolosluk bize sahip çıkmadı. Oğlumun suçu, adının Recep Tayyip olması mıydı? Türk vatandaşı olması mıydı? Arnavutluk hükümetinden yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandı.