Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’ne bağlı 7 kişilik ekip, ağır ekipmanlarıyla birlikte Karasu’da adeta mobil bir üs kurdu. Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklamada, vatandaş ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelana karşı uyarıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“AFAD Başkanlığı’mızdan alınan bilgi ve talimatlar doğrultusunda Sakarya ilimiz ve ilçelerimizde 30 Eylül Cumartesi günüden itibaren 2 Ekim pazartesi günü öğle saatlerine kadar görülecek yağışların kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması, dere yataklarından, sel ve heyelan riski olan bölgelerden uzak durması önemle duyurulur. Herhangi bir acil durum halinde vatandaşlarımızın Alo AFAD 122 hattına bilgi vermeleri önemle rica olunur”

 

AFAD ekiplerine ait Mobil Koordinasyon Merkezi tırı, Karasu Pazar yeri otoparkında konuşlandı ve dijital mobil afet sistemini 7 kişilik ekiple birlikte faaliyete geçirdi. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Uğur, yaptığı açıklamada, “Meteoroloji, Sakarya’nın da içerisinde olduğu beş ilde afet durumu verdi. Olası bir afet durumuna karşı Sakarya AFAD’ ait 7 kişilik ekip, araçları ve kurtarma botlarıyla beraber iki gün süreyle Karasu’da hizmet verecek. Dileriz ki bir afet yaşanmaz. Ekipler, Karasu’nun merkez ve çevre mahallelerinde oluşabilecek su baskını ve sel gibi durumlarda anında müdahale etmek üzere nöbet tutacaktır” dedi.

 

METEOROLOJİ UYARDI:

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinden alınan bilgiye göre Karasu’da bu geceden itibaren iki gün süreyle kuvvetli ve sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü Karasu’da hava sıcaklığı 15-17 derece arasında olurken kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Pazartesi günü ise hava sıcaklıkları 1-2 derece arasında düşecek ve yağışlar sağanak olarak etkisini göstermeye devam edecek. Kuvvetli ve sağanak yağışın Salı gününden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: