Cuma günü namaz çıkışı Karasu Merkez Camii önünde bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Karasu Temsilcilikleri, basın açıklamalarına terörle yapılan mücadelede can verilen şehitlerimizi anarak başladı. AGD Karasu İlçe Temsilcisi Murat Ali Aksoy’un okuduğu basın açıklaması sırasında AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, İHH Karasu Temsilcisi Civan Küntaş ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Murat Ali Aksoy konuşmasına, “Güneydoğu’da verdiğimiz şehitlerden sonra Karadeniz’de de Eren kardeşimizi şehit verdik. Bugüne kadar verdiğimiz şehitlerimizin katili ve bizlere atılan mermilerin sahibi İsrail ve Siyonizm’dir” diyerek başladı.

 

Bir ay önce Mescid-i Aksa’da üç Müslümanın şehit edilmesini de dile getiren Aksoy, “Katil İsrail, Müslümanları ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya sokmamak için kapısına polisler dikiyor. Siyonist İsrail istediği zaman ezanları susturuyor, istediği zaman Mescid-i Aksa’yı kapatıyor. Bir de utanmadan Mescid-i Aksa’nın açılıp kapanmasında tek söz sahibi olarak kendilerini görmektedir. Bu bir meydan okumadır ve bu meydan okumaya hiçbir İslam ülkesi tepki göstermemektedir, sessiz kalmaktadır. Bu, bizim için bir utanç meselesidir. Filistin’i yakından takip ediyoruz ve işgalci İsrail’in yaptıklarına da sessiz kalacak değiliz” dedi.

 

 

 

İslam aleminin bu zulme sessiz kalmasını kabul edilir bulmayan Aksoy, İslam ülkelerinin de İsrail ile normal ilişkiler içerisinde olmalarını hazmedemediklerini ve asla onaylamayacaklarını dile getirdi. “Küstah İsrail’in işgal ettiği topraklardaki varlığının vebali, tüm İslam ülkelerinin üzerindedir” diyen AGD Karasu İlçe Temsilcisi Murat Ali Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail bir gün bu yaptıklarının hesabını verecektir. Ancak İslam ülkelerinin başındakiler ve sivil topluk kuruluşlarının bu olaylara sessiz kalması şaşkınlık vericidir. Bizler AGD olarak, 15 Temmuz kalkışmasının arkasında da Siyonizm’in olduğuna eminiz”

 

“Hükümetimize de buradan çağrıda bulunuyoruz. İsrail Büyükelçiliği geri gönderilsin. 28 Haziran 2016’da imzalanan ve mavi Marmara şehitlerimizin kemiklerini sızlatan o anlaşmayı da yırtıp atınız” diyen Aksoy, “İsrail ile ticaret anlaşmalarını iptal edip, onlarla olan tüm ticaretimizi sıfırlamamız lazımdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı adına davet ettiği 57 İslam ülkesinin dış işleri bakanı bir araya gelip bir Venezuella Başkanı edemedi. Yazıklar olsun! Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ayasofya’yı ibadete açacağını beklerken maalesef Eren Bülbül’ü şehit eden merminin sahibi Siyonizm’in finansörü olan kola fabrikasını açmakla yetindi. Kendisinin de bir an önce kendisine gelmesini bekliyoruz. Bekle bizi ey İsrail!” diyerek basın açıklamasına son verdi.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: